My favorite Max Factor products

nedelja, april 14, 2019

Na svojem blogu bolj poredko pišem o znamki Max Factor, čeprav ne vem zakaj, saj mi je večina izdelkov, ki sem jih do sedaj preizkusila, bila všeč. Priznam, da ob vseh drugih znamkah, ki jih uporabljam enostavno pozabim na njih. Kar je malce nenavadno, saj imam namreč v svoji zbirki  kar nekaj Max Factor izdelkov brez katerih res ne morem.
No, danes bom zato celotno objavo posvetila samo njihovih izdelkom. 
Tukaj je torej šopek mojih najljubših Max Factor produktov. 
Tekoči puder Lasting Performance (101 Ivory Beige)
Čeprav sem pri tekočih pudrih ponavadi precej skeptična in me jih le malo zares navduši (večina je na meni preveč maskastih, mi poudari pore, so premalo obstojni), a ta od Max Factorja je en mojih najljubših (poleg Revlon Colorstay). Všeč mi je, da je zelo dobro prekriven, a kljub temu mi ne daje maskastega videza in ne poudarja mojih (velikih) por. Zdi se mi precej lahek in udoben. Finiš je dewy, torej ni mat, a obenem niti ni preveč sijoč - izgleda res naravno. Obstojnost je dobra, tudi na moji mastni koži (vedno uporabim še puder v kamnu in sprej za fiksiranje). Edina slabost je, da je malce pretemen za mojo kožo, zato ga malo posvetlim s posvetlitvenimi kapljicami. Kljub temnejšemu odtenku ga izredno rada uporabljam, ravno zaradi naravnega videza in lahkotnosti na koži.
Rdečilo za lica Creme Puff (05 Lovely Pink)
V moji zbirki je sicer kar nekaj različnih rdečil za lica, a v 95% primerov pri ličenju vedno uporabim Max Factor Creme Puff rdečilo. Od kar ga imam (kupila sem ga malo potem, ko je prišlo na poličke), je večinoma to edino rdečilo, ki ga uporabljam. Gre za ''baked'' varianto rdečil, ki imajo mehko, skoraj žametno teksturo. Tole rdečilo se mi zdi ravno prav pigmentirano, ni preveč, niti premalo. Vbistvu z enim nanosom dosežete lep naraven videz, vse skupaj pa lahko nadgradite. Meni je tole rdečilo res ljubo, predvsem zaradi izgleda na koži. Rdečilo namreč ličkam doda tudi nekaj zdravega sijaja, zato osvetljevalca skorajda ne potrebujem. Se mi zdi, da zaradi dodanega sijaja rdečilo prav lepo poživi obraz. Všeč mi je topla, svetlo rožnata barva, ki je popolna za moj ten. Obstojnost je dobra, tudi na moji mastni koži.
Svinčnik za obrvi Brow Shaper (10 Blonde)
Edini svinčnik za obrvi, ki ga še kupujem. Imam namreč zelo svetle obrvi in to je edini svinčnik do sedaj, ki na mojih obrvih ne izgleda preveč temno. Odkar sem ga prvič kupila, ga kupujem redno. Nanos svinčnika je enostaven, lepo zapolni in definira obrvi, se zlahka zabriše, tako da obrvi izgledajo zelo naravne. Obstojnost je tudi na moji, malo bolj mastni koži, dobra. Všeč mi je tudi, da se svinčnik ne zlomi tako zlahka (nekateri se zlomijo že, če jih malo bolj pritisneš ob koži), oziroma ni premehek (hkrati pa ni pretrd) in se tudi počasneje porablja.
Maskara za trepalnice Voluptuous False Lash Effect
Maskara Voluptuous pa je moj novi favorit med Max Factor izdelki, saj sem jo odkrila šele pred kratkim, čeprav obstaja že nekaj časa (vedno izdajo kakšno novo zanimivo maskaro). Sama se sicer navadno izogibam njihovim maskaram, ker se mi zdijo krtačke zelo velike, a ta je bila tako pohvaljena, da sem jo morala preizkusiti. Tako bom verjetno naslednjič tudi kakšni drugi Max Factor maskari dala priložnost. Kakorkoli že, ima res veliko, plastično krtačko, ki ima ščetine v obliki spirale. Precej neobičajna krtačka, a, da super efekt. Mojim trepalnicam podari zelo, zelo veliko volumna in jih presenetljivo še lepo priviha. Trepalnice mi drži privihane večino dneva, kar se mi pri običajnih (nevodoodpornih) formulah zgodi bolj poredko.
Tekoča mat šminka Lipfinity Velvet Matte (020 Coco Creme)
Obožujem tekoče mat šminke in seveda imam v svoji zbirki vsaj eno tudi od Max Factorja. Šminka Lipfinity Velvet Matte ima lepo mazljivo, kremno, skoraj mousse formulo, ki se zlahka nanaša. Nanos je hiter, za popolno prekrivnost pa je dovolj že en sloj. Šminka se hitro posuši v pravi mat finiš in sicer v približno dveh minutah. Prav tako ni lepljiva. Kar me je najbolj presenetilo je to, da nima čisto nobenega transferja in da preživi tudi poljubljanje in pitje (se ne odslikuje na kozarec). Le če jem bolj mastno hrano, začne počasi bledeti na notranjem kotičku ustnic. Nisem opazila, da bi mi šminka na ustnicah razpokala ali se začela drobiti. Če ne jem nič mastnega, zlahka preživi tudi normalen delavnik. Šminka je na mojih ustnicah precej udobna (včasih pozabim, da jo nosim) in mi ne izsuši ustnic. Je pa res, da običajno s tem tako ali tako nimam težav. Imam odtenek Coco Creme - topel, temnejši umazano roza odtenek, ki je zelo nosljiv.
Kateri izdelek od Max Factor pa je vaš najljubši?



You Might Also Like

0 komentarji

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3