Review: Lush Fresh Face Mask Catastrophe Cosmetic

sreda, december 10, 2014

Pozdravljene, punce! :)

Na vrsti je ocena Lush maske za obraz, ki sem si jo kupila prejšnji mesec. Imela sem izbruh na koži, zato sem se odločila, da preizkusim to masko, saj je primerna za kožo z nepravilnostmi. Ker gre za svežo masko, sem jo morala uporabljati kar pogosto, saj drži le en mesec.
Embalaža: Le-ta mi je zelo všeč in je značilna za Lush, saj jo ponovno uporabijo, kar se mi zdi res pohvale vredno. Ker se maska nahaja v okrogli embalaži s pokrovčkom, je potrebno pri nanosu uporabiti prste.

Kaj pravijo pri LushuKo se zgodi katastrofa nečiste kože, vam priskoči na pomoč Catastrophe Cosmetic. Ta kožo pomiri in globinsko očisti ter pospeši zdravljenje povrhnjice. Masko smo obogatili s svežimi borovnicami, ki so vir antioksidantov, s pomirjujočo kamilico, irskim mahom in čistilno kaolinsko glino, ki nežno očisti pore ter ponovno vzpostavi ravnovesje na obrazu.
Moje mnenje: Sicer mi vonj maske ni najljubši, je pa OK, saj ni premočen. Vonj deluje zelo 'čistilno'. Maska je goste teksture in spominja na glinene maske, zato je pri nanašanju treba biti previden, saj ne smeš zajeti preveč produkta naenkrat, drugače se ne da lepo razmazati. Maska na koži deluje pomirjajoče in hladilno (hranimo jo namreč v hladilniku). Vsebuje tudi delčke borovnic, ki na koži izgledajo prav zanimivo. :P Masko na obrazu pustimo od 10 do 15 min oz. dokler se ne posuši.
Druga stvar, na katero vas moram opozoriti je, da se maska lahko drobi, ko se posuši na koži. Seveda vam ne bo ravno odpadla z obraza, vendar ne priporočam nobenega dotikanja po obrazu, kadar je maska suha, vendar še je niste uspeli odstraniti. V tem primeru bodo delčki ostali na vaših oblačilih. To me je malenkost zmotilo, saj sem navajena, da si maske za obraz pustim tudi kakšno minuto dlje, saj imam občutek, da je 'učinek' boljši+obožujem razvajanje z maskami za obraz. Tudi med odstranjevanjem maske z obraza, se le-ta drobi, vendar se zaradi tega tudi hitreje spere z obraza in tako odstranjevanje ni tako dolgotrajno, kot pri kakšni drugi maski.
Všeč mi je učinek, ki ga pusti na moji koži. Koža je namreč po uporabi maske mehka, nežna in gladka. Deluje res očiščena in prerojena, tudi nekatere večje pore so manj vidneKot sem že omenila zgoraj, maska kožo osveži in pomiri. Opazila sem tudi, da mi pomiri rdečico od mozoljev, vendar pa mozoljčkov ne posuši, sicer pa to niti ne obljublja. Glede na to, da sem maska uporabljala pribl. 2-3x na teden, sem sčasoma opazila tudi, da so se mi nepravilnosti pojavljale veliko manj kot prej oz. so bile manjše, kot drugače.
Če masko uporabljam zjutraj oz. v prvi polovici dneva, kasneje ne opazim nobenega mastenja na T zoni, kot je drugače značilno za mojo kožo. Vendar pa mislim, da tale maska ne bi bila preveč primerna za normalno kožo, saj bi jo izsušila. Sama imam mešan do masten tip in se mi zdi fajn, če po uporabi maske nanesem tonik ali vlažilno kremo za moj tip kože.
Sicer moraš masko porabiti v roku meseca dni, vendar če jo uporabljaš redno, ni nobenega problema. Pa tudi drugače priporočam redno uporabo, saj so ponavadi le tako vidni pravi rezultati. Brez problema se jo torej da porabit v enem mesecu ali kak teden kasneje (ne bo nič narobe - mi je potrdila tudi prodajalka). 
Je pa res, da jo jaz nanašam bogato in po celem obrazu, edino predel okrog oči in ustnic izpustim.
ko se maska suši

Meni je bila maska zelo všeč, vendar bom naslednjič preizkusila kakšno drugo masko, saj imajo veliko ponudbe. Sicer pa lahko prodajalko vprašate tudi za kakšen testerček, preden se odločite za nakup.

Maska stane 10.45€ / 75g. Mogoče se to komu zdi drago, ampak mene je prepričalo že to, da gre za svežo masko, ki vsebuje tudi SVEŽE borovnice.

Ste že preizkusile kakšno Lush masko? Mi katero priporočate?



S.


You Might Also Like

6 komentarji

  1. Joj mene tele maske že ful dolgo mikajo, pa se ravno zaradi roka trajanja nisme nikoli odločila. Tole bom pa pomojem po novem letu šla iskat :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Verjamem, jaz sem prvo tudi bla malo skeptična. :D
      Super, sporoči, kako boš zadovoljna. :))

      Izbriši
  2. Meni je super Mask of Magnaminty, je tudi očiščevalna in samokonzervirajoča, tako da je ni potrebno hraniti v hladilniku.

    http://mmemento-mmori.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sem ravno prejšnjič v Lushu pri nakupu dobila testerček te maske, sem pa tudi drugače slišala pohvale, tako da se veselim preizkušnje. :)

      Izbriši
  3. Jaz sem probala samo Fresh mask, ko sem jo dibila, ko sem 5 posodic vrnala. Pa mi je bila zelo vsec. Moti me pa rok uporabe. Ampak tako vsaj ves, da so res sveze.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za to pa še nisem slišala. :) Potem pa dobiš to masko, ko vrneš 5 praznih posodic, ali si lahko izbereš katero koli masko?
      Tudi jaz sem na začetku bila skeptična zaradi roka uporabe, ampak če jo redno uporabljam, ni nič narobe. Sem jo imela tudi par dni dlje, pa se ni pokvarila.

      Izbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3