Disappointing Products #1

ponedeljek, april 20, 2015

Pozdravljene! :)

Končno je čas za objavo, ki sem jo imela v planu že kar nekaj časa. Ker večinoma pišem le o izdelkih, ki me impresionirajo, je smiselno, da tu in tam napišem kaj več tudi o izdelkih, ki meni osebno ne odgovarjajo ali pa sem od njih pričakovala (pre)več. 
Po novem bo tako tu in tam govora tudi o izdelkih, ki so me razočarali in morda tako kateri prihranim nekaj denarja. :)

Mavala serum za trepalnice

Nažalost moje trepalnice niso najdaljše, poleg tega pa so ravne in tanke, zato me je že od nekdaj mikalo, da bi preizkusila kakšen serum za rast trepalnic. Seveda sem si sprva želela Dermaluxelash serum, o katerem sem prebrala veliko ocen, vendar me njegova polna cena ni preveč mamila, zato sem hotela kakšno cenejšo alternativo. V Mullerju sem našla Mavala serum, ki je bil veliko ugodnejši in ga vsa presrečna kupila. Seveda je ta serum na drugačen princip, kot drugi serumi (v obliki eyelinerja), saj je v obliki krtačke in ga nanašaš podobno kot maskaro. Pri izdelku je me pritegnilo tudi dejstvo, da naj bi serum trepalnice naredil daljše, močnejše in gostejše. Serum sem pridno uporabljala kar nekaj mesecev, vendar nisem opazila posebnih sprememb. Resda so bile trepalnice malce bolj gladke, močnejše in so mi manj izpadale, vendar pa nisem opazila niti najmanjše razlike v gostoti, rasti oz. pri podaljšanosti trepalnic. Skratka izdelek ni nič posebnega, saj sem pričakovala večjo razliko in da bodo trepalnice vsaj malo bolj goste in daljše.

Alkmene anti-spot tretma z oljem čajevca

Tako kot že marsikatero stvar, sem tudi ta izdelek preizkusila v svoji borbi z mozolji. K nakupu me je pritegnila nizka cena in da izdelek vsebuje olje čajevca, za katerega nam je vsem dobro znano, da naj bi pomagal pri uničevanju oz. sušenju mozoljev. Izdelek je na zelo zanimiv princip, saj vsebuje majhno in hladilno kroglico, ki omogoča enostaven nanos. Tretma je res majhen in ga zlahka pospraviš v vsako torbico. Čeprav sem izdelek uporabljala redno in vsak dan, nisem opazila nobenih rezultatov. Kroglica je res lepo hladilna, vendar ni pretirano pomirila moje rdečice na mozoljih, niti nisem opazila, da bi se mozolji prej posušili oz. izginili. Sem bila res razočarana, ker mi je drugače všeč ta majhna tubica in aplikator s kroglico.

Cien piling za obraz


Že večkrat sem omenila, da ima Lidl zelo zanimivo ponudbo izdelkov za nego obraza, telesa in tudi las, prav tako sem o tem prebrala že nekaj ocen. Ko mi je nekaj časa nazaj zmanjkalo pilinga za obraz, sem se odločila, da preizkusim njihovega, znamke Cien. Pričakovala sem, da bo piling takšen, kot drugi, ki sem jih preizkusila. Vendar pa se ta piling precej razlikuje od mojih prejšnjih pilingov. Namreč ni tako goste in zrnaste teksture, temveč se nahaja v gel obliki (kot pri čistilnih gelih za obraz), v tem gelu pa so majhna in drobna modra zrnca, ki niso preveč 'ostra'. Piling je torej kot neke vrste čistilni gel z drobnimi zrnci. Naj omenim še, da ta zrnca niso preveč gosto razporejena. Sicer je moja koža po uporabi res mehka, vendar pa mojo kožo premalo zdrgne in bi ga zato (skorajda) lahko uporabljala namesto čistilnega gela. Izdelek se lepo peni, vendar pa za namene pilinga ni preveč koristen, razen, če imate rade zelo nežne pilinge oz. 2v1 izdelke (čistilni gel+piling). 


Balea maslo za stopala Lovely

Maslo sem kupila, ker imam zelo suha stopala, to pa me pritegnilo že zaradi privlačne zelene embalaže, ki kar kliče po pomladi. Tudi po opisu je maslo delovala zelo mikavno, saj vsebuje metino olje in ekstrakt rdeče pomaranče, mmm. Kot sem pričakovala, izdelek zelo lepo diši, sveže in pomladno. Po prvem vtisu, mi je bilo maslo všeč, saj je moja stopala prijetno osvežilo in ohladilo, sploh po napornem dnevu. Vendar pa žal nisem opazila, da bi bila moja stopala bolj mehka na daljši rok in ob redni uporabi. Efekt na stopalih je torej bil zelo kratkotrajen in vem, da obstajajo tudi boljša masla, ki lahko stopala bolj navlažijo in zmehčajo. Se priporočam za kakšno priporočilo. :)

Upam, da vam je bila objava v pomoč. :)
Ste tudi ve morda imele negativne izkušnje s katerim od omenjenih izdelkov?



S.

You Might Also Like

21 komentarji

  1. Cien ti kože ne izsuši? Če ne, potem razmišljam da bi si ga kupila, ker sem ga že gledala in če se ne motim imajo tudi navaden gel za umivanje, ki je po sestavinah verjetno podoben temu tvojemu le brez teh piling delcev (ki so po tvoji sliki sodeč res bolj redki :P )

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne, meni ni niti malo izsušil kože, je pa res da imam zelo mastno. :) Saj navaden gel za umivanje je pomoje fajn, ker je že ta kul, čeprav bi ta naj bil bolj za namene pilinga. :D Delčki pa so res zelo redki. :D

      Izbriši
  2. Mavala serum sem jaz tudi uporabljala pred leti in sploh nisem opazila nobene razlike. Se mi je zdelo, da mi trepalnice celo bolj izpadajo in sem ga kar pustila raje:/.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ah, zgleda, da potem nikomur ni ustrezal, škoda. :/

      Izbriši
  3. Jaz sem preizkusila serum od Catrice, ki je v obliki eyelinerja, in sem po treh mesecih opazila razliko, trepalnice so bile gostejše in daljše, ampak mi ni uspelo narediti pametnih fotk, zato ga nisem ocenila. Sedaj ga en čas nisem uporabila in opažam, da so se vrnile v staro stanje. Razmišljam, da bi ponovno uvedla njegovo uporabo in tokrat skušala narediti boljše fotke. Poskusi mogoče s tem, nekje 6-7 € stane. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala za predlog, mogoče kdaj poskusim. :) Sicer nisem napisala zgoraj, ampak mam zdaj že en kar dolgo tega Dermaluxelash, ker sem enkrat naletela na akcijo - dva za ceno enega. Meni je tudi naredil zelo opazno razliko, ampak sem ga nehala uporabljat, ker se mi zdi, da mi je naredil malce rdečkasto kožo, tam kjer sem potegnila po veki. Bi mogla še enkrat sprobat, če je bilo res to krivo. Se je pa potem tudi pri meni vrnilo v prvotno stanje.

      Izbriši
    2. Glih ko omenjaš, semn pozabila napisati, da mi je Catrice tudi malce dražil oči, sploh ko sem imela utrujene ali pa sem ga nanesla preveč. Kako pa je Dermaluxelash?

      Izbriši
    3. Dermaluxelash dejansko meni ne draži oči v smislu, da bi bile pekoče, edino pusti malce rdečkasto črto na veki, kjer potegneš s serumom (je v obliki eyelinerja), ampak meni se je to dogajalo bolj na začetku, pozneje ne toliko. Mogoče se samo koža mora navadit.

      Izbriši
  4. nisem nobenega izdelka poskusila, in ga poprebranih ocenah najbrž ne bom. super blog., xoxo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja, če je le možno, se jim izogni, čeprav je mogoče tudi kateri takšen izdelek, ki bi komu drugemu vseeno odgovarjal. :)
      Hvala. :) xx

      Izbriši
  5. Sem tudi sama preizkusila tale alkmene stvor za mozolje, ampak meni je v bistvu samo tako naredil, da se je boleč mozolj (ki se ni videl, sam čutil) spremenil v takega belega in sem ga potem lahko stisnila. Drugače pa priporočam: aloe vera gel + olje čajevca/sivke = deluje super! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zanimivo, pri meni ni bilo niti takšnega efekta. :/
      Drugače pa hvala za priporočilo, sprobam ob naslednjem izbruhu, čeprav je trenutno stanje super (trkam na les): :)

      Izbriši
  6. Jaz sem bila tudi razočarana nad enim Balea maslom za stopala (tistim z limonino travo), mi je dejansko izsušilo kožo...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Se spomnim, ja. :) Drugače pa sta verjetno ti masli podobni, razlika je očitno v vonju. :))

      Izbriši
  7. Mavalo sem tudi jaz imela kakšne dve leti nazaj, ker so mi izpadale trepalnice in je bil čisti crapfest. Je nekje v enih empties opisano moje razočaranje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Očitno je res zanič izdelek in niso samo moje trepalnice 'občutljive', ali karkoli. :)

      Izbriši
  8. Krema za stopala je meni osebno najboljša Balea z Ureo, res priporočam. Stane nekje 2€ in res je opazna razlika na stopalih:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Najlepša hvala za priporočilo, bom poskusila, ker imam res zelo suha stopala. Pa še počasi bo čas za sandale in res rabim nekaj učinkovitega. :))

      Izbriši
  9. Nisem nič preizkusila in sedaj tudi ne bom :)
    Za stopala pa preizkusi Alverde maslo, je super, pa cenovno dostopno. Jaz imam trenutno Natura Siberica in je tudi prekrasna kremica. Včasih sem pa Kneipp maslo imela, pa sem bila tudi zelo zadovoljna. Pa imam res trdo kožo in zelo, zelo suho.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tudi tebi hvala za predloge. :) No bom prvo probala Urškino priporočilo, potem pa bomo vidli, kak bo. :))

      Izbriši
    2. Meni tista ni bila preveč ušeč, pa vonj me je grozno motil. Ampak me zanima kak bo še tebi. :)

      Izbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3