Ocena - Moje-leče.si*: Mesečne in dnevne leče Bausch+Lomb

sreda, maj 13, 2015

Živjo! :)

Nekaj mesecev nazaj sem od podjetja Moje-lece.si v oceno prejela ene njihovih najnovejših mesečnih leč, nekaj enodnevnih leč in luštno posodico za shranjevanje leč.
Najnovejše kontaktne leče sem res dodobra stestirala, zato je končno tu moje osebno mnenje o njih. :)

Mesečne leče Bausch+Lomb PureVision 2 HD

Zelo prijetne mehke kontaktne leče! Naj najprej povem, da sama že kar nekaj časa nosim mesečne kontaktne leče PureVision (''klasično verzijo''), ki so sicer iste znamke, kot testne. Ta verzija, ki sem jo prejela v oceno, je namreč novejša verzija mojih (PureVision) leč. Zato sem se odločila, da nekako na kratko še primerjam ti dve verziji med seboj. Kot sem že omenila, so PureVision 2HD leče res prijetne in zelo lahke za nošenje. So res tanke in tako sploh ne čutiš, da jih imaš v očesu. Kar se tiče udobja, se mi zdijo boljše od mojih leč. Tudi po celem dnevu nošenja sem opazila, da me leče niso niti malo dražile ali se mi 'izsuševale', tako da je vlaženje pri novejši verziji boljša. Zdi se mi tudi, da je bila pri verziji PureVision 2HD ostrina slike oz. vida še boljša, kot pri navadni PureVision verziji.
Vseeno pa se mi zdi, da so mesečne leče manj higienske, zato so enodnevne ali tedenske leče vsekakor boljše. Pri mesečnih lečah (na splošno) se mi namreč včasih zdi, da se proti koncu roka nošenja leč kvaliteta leč zmanjša.
Naj omenim še, da imajo lečke PureVision 2HD v primerjavi z verzijo PureVision večjo PROPUSTNOST KISIKA in so izdelane iz novejše generacije hidrogel silikona. Tako da je novejša verzija vsekakor bolj kvalitetna in prijetna za nošenje.

Enodnevne leče Bausch+Lomb Biotrue

Nikoli prej nisem uporabljala enodnevnih leč, saj sem bila navajena le na mesečne. Sedaj, ko sem imela priložnost preizkusiti te Biotrue enodnevne kontaktne leče, moram povedati, da so me pritegnile bolj kot mesečne in so na meni tudi pustile boljši vtis. Zdijo se mi zelo prijetne, nisem opazila nobenih težav pri nošenju, moje oči pa niso bile niti malo razdražene. Sama imam namreč včasih težave, da me začnejo mesečne leče po nekaj tednih motiti in mi malce dražijo oči ali jih naredijo pekoče. Včasih se mi tudi zgodi, da sem malce nerodna in tako tudi poškodujem kakšno lečko, čeprav poskušam biti res skrajno, skrajno previdna. Pri enodnevnih lečah se mi zdi res velik plus, da jih zavržeš ob koncu dneva in tako leče ne moreš poškodovati, zato ni nobenega draženja oz. pekočih oči. Enodnevne leče se mi zdijo tudi veliko bolj higienske in prijazne do oči. Plus je tudi, da porabiš manj tekočine za čiščenje leč.
Tudi te lečke imajo večjo prepustnost kisika, poleg tega pa imajo kar 78% vsebnost vode, vsebujejo pa tudi UV filter!

Posodica za shranjevanje leč

Najbolj prikupna posodica/škatlica za shranjevanje leč, ki sem jo kdaj koli videla! Zelo mi je všeč izgled, saj je v obliki slončka, posodica pa je tudi zelo kompaktna in trdna, zato je idealna za potovanja. Velik plus je tudi ravno pravšnja velikost, saj ni prevelika, kljub temu, da v notranjosti vsebuje kar nekaj stvari, tako da jo lahko pospravim tudi v majhno (clutch) torbico.
Naj torej omenim še vsebino te škatlice, ki me je zelo, zelo navdušila! V njej se namreč skriva klasična posodica za leče, torej za obe očesi (z oznako R na desni polovički, da veš katera stran je za katero oko - če imaš različno dioptrijo); zraven pa je dodana še majhna plastenka za tekočino, da ne rabiš s sabo na pot vlačiti še velike plastenke. Da je posodica v obliki slončka idealna za potovanja, pove še dejstvo, da posodica vsebuje še OGLEDALO in tako lahko kontaktne leče daš v oko ali z njega kjerkoli in kadarkoli! 
Sama sem vedno imela le klasično posodico za leče (tisto, ki se skriva v tej škatlici), zato sem na potovanjih vedno imela težave, da sem morala s seboj vlačiti še posebej plastenko s tekočino za leče in dodatno ogledalo, da sem lahko leče odstranila iz očesa.
Škatlico za kontaktne leče v obliki slončka imajo na voljo v večih različnih barvah, na voljo pa so tudi druge škatlice z ogledalom, pa tudi klasične posodice z različnimi 'potiski' (npr. v obliki nogometne žoge).

Povzetek:

Z vsemi izdelki sem zelo zadovoljna in bi jih brez težav priporočila tudi drugim uporabnicam/kom kontaktnih leč. 
Če pa bi morala izbirati med mesečnimi in dnevnimi lečami, bi rekla, da se mi zdijo dnevne boljše, saj so veliko bolj higienske in prijazne do oči, poleg tega pa obstaja res majhna možnost, da jih poškoduješ in tako vržeš denar stran. Medtem pa moraš biti pri mesečnih lečah zelo previden, saj jih moraš obdržati celih 30 dni in če se ti slučajno katera poškoduje, jo moraš zavreči, četudi jo imaš npr. komaj teden dni. Je pa pri mesečnih lečah velik plus, da imaš lahko leče več kot mesec dni, če jih ne nosiš vsak dan. To pa seveda pride v poštev, če leče kombiniraš s korekcijskimi očali.
 Ker so konec koncev oči le ene, se mi zdijo dnevne leče varnejša rešitev, edin minus je, da jih moraš pogosteje kupovati oz. moraš kupiti večjo količino, saj lečke zavržeš vsak dan in so posledično dnevne leče tudi dražje.
Tiste, ki ste navajene na mesečne leče, bi vam vsekakor priporočala mesečne leče PureVision HD, ker imajo večjo prepustnost kisika od npr. 'navadnih' PureVision leč, poleg tega pa so res tanke in udobne.
Vsem tistim, ki pa leče nosite le ob posebnih priložnosti oz. velikokrat nosite očala, pa priporočam Biotrue dnevne leče, saj jih tako imate za dalj časa in jih zavržete vsak dan, kar pomeni, da si ne rabite beležiti, kako dolgo še lahko imate leče (kot je to značilno za mesečne leče, kjer si moraš beležiti, kolikokrat še jih lahko nosiš). 
Vse je torej odvisno od osebnih preferenc - torej priporočam kar obe vrsti leč.

Spletna trgovina Moje-leče.si pa ima tudi veliko izbiro drugih leč - vrst in znamk. :)

Najlepša hvala podjetju za poslane proizvode. :)


Katere kontaktne leče pa ve uporabljate? So vam ljubše mesečne, tedenske ali dnevne leče?




S.

*Izdelki so mi bili poslani v oceno, napisano pa je izključno moje osebno mnenje, ki je iskreno!

You Might Also Like

8 komentarji

  1. Jaz že par let uporabljam Acuvue Oasys 14-dnevne (tudi 1-dnevne) in sem zelo zadovoljna z njimi! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A res? :) Bom jih prečekirala in morda sprobam. Nekako sem res postala navdušena nad dnevnimi lečami. :))

      Izbriši
  2. Hm... ne vem, če je kaj razlika v tem, da uporabljam torične leče ( mimogrede, za nas dnevne pridejo na mesec konkretno čez 50 eur s tekočino) ampak meni je bila 2HD grozna izkušnja. Obožujem PureVision in jih nosim že ... 5 let vsaj, letos sem bila navdušena, ko sem videla še da so jih izboljšali, potem pa so me po enem dnevu začele oči boleti. :S

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hmmm, ne bi vedela..ampak je čisto možno, da ti zato ne ustrezajo. Itak je že nasplošno odvisno od očesa do očesa, kaj komu ustreza.
      Škoda, da ti niso odgovarjale. :/ Se tudi zgodi včasih, da komu 'neizboljšana' verzija bolj ustreza, kot izboljšana. :D Se je tudi meni že kaj podobnega zgodilo. :P
      Uff, so pa potem te torične leče precej drage. :/

      Izbriši
  3. Privč sem z užitkom brala objavo o lečah, pa jih sploh nosim ne :D
    Ful si dobro napisala in bom objavo posredovala tudi kolegu, ki je redni uporabnik leč in vem, da ima kar nekaj problemov :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O, a res? :) Hvala, Ajda. <3 Si me prav nasmejala zdaj in mi polepšala večer. :3 :D
      Pa hvala za posredovanje. Upam, da mu bo ocena vsaj malo koristila. :P

      Izbriši
  4. Mene si prepričala, da končno preizkusim leče. Ker sem očalarka že skoraj 10 let, leč pa še nisem preizkusila. :) Bom naročila en paket teh enodnevnih, če prej ne bodo na morju prišle prav. Tisto še velja, da naročiš eno stopnjo nižjo dioptrijo, kot imaš očala? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Me veseli, da ti je moja objava koristila. :) Jaz pa leče nosim že kar nekaj let (občasno imam tudi očala) in prvič sem poskusila te enodnevne - so me res zelo navdušile, si nisem niti predstavljala, da bom tako zadovoljna. :)) Ko porabim paketek svojih drugih leč, bom definitivno vzela te enodnevne.
      Ja, to za nižjo dioptrijo še velja! :) Sama sicer nisem tako pozorna, koliko imam točno dioptrijo na očalih, ker sem bolj navajena na leče, ampak vem pa da je manjša, mislim, da za eno stopnjo. :)
      Mogoče je dobro, če povprašaš kakšnega okulista za točno dioptrijo. :)
      Drugače pa mislim, da bi ti te enodnevne leče bile super, sploh ker še nisi nobenih preizkusila, te pa so res zelo udobne.

      Izbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3