Ocena*: Dvorec Trebnik linija Rakitovec #1

četrtek, september 17, 2015

Živjo! :)

Danes sem se odločila, da vam predstavim prvi del izdelkov Dvorec Trebnik iz linije Rakitovec. Pred nekaj meseci sem namreč v test prejela kar 7 izdelkov, ki vsebujejo rakitovec. Ker nočem, da bi bila objava predolga oz. nepregledna (se rada razpišem :P), sem se odločila, da jo razdelim v dva dela. Tokrat bo več govora o izdelkih za nego kože/telesa (naslednjič pa o negi rok in las).

Še ne poznate podjetja Dvorec Trebnik? Potem obvezno pokukajte v to objavo, kjer sem povedala nekaj več o njih in tudi ocenila njihovo mleko za telo s kamilico.

Kaj o liniji Rakitovec pravijo pri Dvorcu Trebnik:
''Pri nas je grm rakitovca slabše poznan, a ta rastlina v sebi skriva mnoge pozitivne učinkovine. Zato smo se odločili, da blagovni znamki Dvorec Trebnik dodamo novo linijo osmih izdelkov iz rakitovca. Z našim izborom želimo zadovoljiti potrebe in želje sodobnih potrošnikov. Sadež rakitovca je edinstven zaradi svoje vsebnosti olja, saj vsebuje zelo veliko vitamina C, A in E. Vsebuje številne minerale, aminokisline, fitosterole in esencialne maščobne kisline. Ena najpomembnejših sestavin rakitovca je tudi kvercetin, ki deluje protivnetno in krepi srce. Dokazano je, da je rakitovec močan antioksidant. Izdelki iz rakitovca krepijo celotno telo in vračajo moč organizmu. Rakitovec je naravni antioksidant, pomeni, da varuje zdravje, ščiti kožo pred UV žarki in upočasnjuje procese staranja. Poleg tega krepi nas imunski sistem in pospešuje obnovo poškodovanih celic, upočasnjuje staranje kože, saj krepi njeno vezno tkivo. Izdelki se uporabljajo pri zdravljenju opeklin, ekcemov in drugih kožnih bolezni ter preprečujejo kožna vnetja. Primerni so tudi za športne poškodbe, otečene noge in pospeševanje prekrvavitve. V hladnih vremenskih pogojih poskrbi za naše mrzle roke in stopala, da postanejo toplejša. Še posebej so nad rakitovcem navdušene ženske, saj pospešena prekrvavitev odpravlja toksine iz telesa in s tem zmanjšuje maščobne blazinice.''
Moje splošno mnenje o tej liniji:
Linija, ki me je takoj navdušila. Najprej sem opazila slasten vonj, ki je precej svež, osvežilen, vendar na nek poseben, malce drugačen način, saj ne gre za klasični svež vonj, ki spominja zgolj in samo na citruse. Vonj je sicer res svež, vendar ne tako kot tisti klasični zelo sveži vonji, ki so večinoma primerni le za vroče dni. Ta linija se meni - kar se tiče vonja - zdi primerna za vse letne čase, saj je vonj, ki ni 'moteč' za noben letni čas. Kar pa se tiče same teksture izdelkov, pa je linija na splošno namenjena za hladnejše mesece, ko koža rabi več nege in pozornosti. Linija ima značilno rumeno-oranžno barvo (zaradi naravnih sestavin rakitovca). 
Pa poglejmo, kakšno mnenje imam o posameznih izdelkih...

Gel za tuširanje Rakitovec

Je svetlo oranžne barve in je bolj motne barve. Kljub temu, da imajo vsi izdelki v tej liniji malce močnejši, a svež vonj, pa je pri tem vseeno moč zaznati malce manj svežine, vonj pa je bolj močan. Vendar ta močen vonj ne traja dolgo in med tuširanjem vonj postane bolj saden in nežen, po tuširanju pa še vedno ostane rahlo zaznaven. Pri tem gelu za tuširanje gre za srednje tekočo teksturo, ki se peni manj, kot običajni geli za tuširanje, vendar še vseeno ravno prav (kar je dobro tudi iz ekološkega vidika) in kljub temu se izdelek porablja počasi. Lahko pa pri tuširanju uporabljate tudi gobico za tuširanje, ki bo ustvarila še več pene, porabili pa boste še manjšo količino gela. 
Gel dobro očisti kožo, je ne izsuši in ne povzroča nobenih iritacij ali srbenja. Skratka, gel je zares nežen in blag, kar mi je zelo všeč. Sicer nisem opazila nobenih posebnih vlažilnih učinkov, vendar pa je koža vseeno mehka in nežno odišavljena. Če po tuširanju uporabimo še mleko za telo, pa je koža res neverjetno mehka in navlažena, vonj pa ostane še dolgo. Gel za tuširanje se mi zdi primeren za vse tipe kože, predvsem za občutljivo in suho kožo. Morda se ta gel za tuširanje ne zdi tako poseben (saj konec koncev gre ''le za gel'', kot bi kdo rekel), vendar bo izjemno odgovarjal tistim, ki prisegate le na naravno in vam ostali nenaravni izdelki povzročajo kup iritacij ali vam izsušujejo kožo. Gel za tuširanje vsebuje olje rakitovca in alojo. V tem gelu se nahaja minimalno 95% naravnih sestavin, kar me je res pozitivno presenetilo in gel je že zaradi tega poseben! Jaz ga še posebej rada uporabljam po napornem dnevu, ker se mi zdi, da me ta nežnost gela in saden vonj pomirita ter sprostita.
Cena: 5,79€ / 250ml.

Olje za tuširanje Rakitovec

Moj najljubši izdelek v tej objavi! Je bolj intenzivne in močno oranžno-rumene barve. Gre za tekočo in oljno teksturo, ki ni preveč mastna. Čeprav je olje za tuširanje precej tekoče in ne gre za gosto olje, kot bi mogoče kdo pričakoval, pa ti izdelek vseeno ne spolzi iz rok, ko ga doziraš, kar mi je res všeč. Tako kot gel za tuširanje, se tudi ta izdelek ne peni preveč, vendar pa se ta oljnata tekstura lepo ''oprime'' telesa oz. kože in že med samim nanosom olja oz. med tuširanjem lahko občutimo, da olje res lepo vlaži kožo. Olje se ob stiku z vodo spremeni v rahlo penasto emulzijo. Seveda pa olje tudi odlično očisti kožo ter jo odišavi. Pri tem izdelku je vonj bolj všečen in ravno prav sveže-sadno intenziven. Čeprav gre za oljnato teksturo, pa se izdelek vseeno lepo izpere iz telesa in na koži ne pušča nezaželjenega mastnega sloja. Prav tako ne pušča nobenih živo oranžnih sledi na tleh tuša in ni nobene packarije. Kot se za olje spodobi, odlično navlaži kožo in ne povzroča nobenih iritacij. Olje se mi za mojo kožo zdi zelo vlažilno in tako je koža tudi brez mleka za telo dovolj navlažena. Koža je po tuširanju zelo mehka, gladka in dišeča. Izdelek bi zelo odgovarjal tudi ljudem z zelo suho kožo, vendar bi za intenzivno navlaženost priporočala še mleko za telo. Sama olje za tuširanje zaenkrat varčujem, saj bo odlično za zimske mesece, ko koža rabi več nege. Tukaj bi omenila še, da se mi zdi, da se olje porablja malo hitreje, kot npr. gel za tuširanje. Zato bi priporočala, da olju v rokah takoj dodate malce vode, da se ustvari več peneče emulzije, ki jo nato nanesete po telesu, saj boste takoj porabile manj izdelka, kot če bi olje direktno nanašali na telo (ob nanosu direktno na telo je pene manj in posledično ''rabimo'' večjo količino olja).
To olje se mi zdi zares zelo luksuzno in odlično za razvajanje! Je nujen izdelek za vse, ki imate vsaj malo bolj suho kožo. Mislim, da bi bil odlična rešitev tudi za tiste, ki imate minimalno suho kožo in ste preleni za mazanje s klasičnim losjonom/mlekom za telo. Tako lahko z enim izdelkom opravite dve nalogi naenkrat - kožo očistite, obenem pa jo intenzivno navlažite. Ta izdelek se mi zdi zares genialen in zagotovo se bo v zimskem času v moji kozmetični omarici znašlo vsaj še eno olje za tuširanje (morda s sivko, ali kamilico, hmmm? :P ).
Cena: 7,49€ / 250ml.


L: Olje za tuširanje, D: Gel za tuširanje

Mleko za telo Rakitovec

Drugi najljubši izdelek v tej kolekciji, takoj za oljem za tuširanje. Mleko je svetlo rumene barve in ima - kot je za mleko za telo značilno - lahko ter lepo mazljivo teksturo. Čeprav je tekstura mleka res lahka, pa ni ''redka'', temveč je ravno prav gosta (vseeno pa ne tako, kot masla za telo). Mleko za telo včasih noče priti takoj ven iz embalaže in je plastenko potrebno malce pretresti. Zaradi rumenkaste barve, je potrebno mleko res dobro vmasirati v kožo in počakati nekaj časa, da se izdelek lepo vpije v kožo, drugače lahko mleko pušča madeže na oblačilih ali posteljnini. Vsi izdelki iz te linije namreč vsebujejo naravno barvo oz. olje rakitovca, ki obarva tkanino, če se prehitro oblečemo. Drugače pa mi je zelo všeč občutek, ki ga mleko pusti na koži. Kljub temu, da je mleko lahke teksture in se vpije v kožo, pa na njej pusti rahel vlažilni in malo sijoč sloj, ki pa meni ni moteč in ni lepljiv oz. kasneje ne pušča nobenih madežev na oblačilih, saj se tista značilna barva mleka vpije v telo. Sloj, ki tako ostane na koži je zelo vlažilen in kožo naredi res mehko in gladko. Vonj, ki je pri tem izdelku, mi je tudi najbolj všeč, saj ni vsiljiv, vseeno pa je lepo svež, zaznaven in intenziven, zato se na koži obdrži kar nekaj časa - sama ga vbistvu zaznam še naslednje jutro na oblačilih. Sama mleko uporabljam le zvečer po tuširanju, ravno zaradi tega vlažilnega sloja. Mleko za telo se porablja zelo počasi, saj je dovolj že majhna količina. Mleko mi je zelo, zelo všeč v kombinaciji z oljem za tuširanje, saj je koža takrat zelo navlažena, tudi še naslednji dan. Seveda pa se odlično obnese tudi v kombinaciji z gelom za tuširanje, ki sicer ne navlaži kože tako intenzivno kot zgornji dvojec, vseeno pa ravno prav. Mleko za telo bo všeč tudi tistim, ki se borite z zelo suho kožo, saj izdelek zaradi dobrih vlažilnih lastnosti kožo tudi pomiri ter prepreči srbenje ali draženje, ki je značilno pri zelo suhi koži. Izdelek močno priporočam slednjim uporabnicam za čez celotno leto; za tiste, ki nimate preveč suhe kože, pa bo mleko idealno za hladnejše mesece oz. nasplošno - za dodatno razvajanje kože.
Cena: 7,79€ / 250ml.

Olje za masažo Rakitovec

Zadnji izdelek v tej objavi je olje za masažo. Olje za masažo je podobne teksture, kot olje za tuširanje in je lahke, nemastne teksture. Tudi tukaj sem pričakovala, da bo olje malce bolj gosto, ampak nič zato. Tudi to olje je intenzivno oranžne barve in ga je potrebno res, res dobro vmasirati v kožo, drugače lahko vaša koža izgleda oranžkasto. :) Pri izdelku mi je neverjetno všeč embalaža, ki je iz trpežnega in ne pretežkega materiala - aluminija, olje pa se dozira na pumpico, kar mi je še posebej všeč. Tako je uporaba olja za masažo res zelo enostavna in nobenega packanja po embalaži, kot bi npr. bilo, če bi olje imelo pokrovček na navoj, ki bi ga bilo kar težko zapreti z navlaženimi in ''oljnatimi'' rokami. Zgornji del pumpice je vrtljiv in na tak način se doziranje odpira (v desno) oz. zapira (v levo). Dozirnik je res dober, saj se da količino olja lepo nadzorovati in tako si v roko ne morete dozirati preveč izdelka.
Kljub temu, da je olje res lahko, pa dobro vlaži kožo in na njej pusti lep in nemasten sijaj. Je pa potrebno počakati nekaj časa, da se olje vpije, drugače lahko izdelek na tkaninah pušča madeže (kar sem omenila že tudi pri mleku za telo). Zaradi leska, ki se lahko ''odtisne'' tudi na kakšen drug del kože, kamor niste nanesli olja, bi izdelek priporočala za večerno nego, najbolje po tuširanju, npr. na vlažno kožo. Priporočam pa uporabo olja v majhnih količinah, saj je res intenzivne barve, zato ga je potrebno zelo dobro vmasirati v kožo, drugače lahko vaša koža izgleda malo oranžno. Meni običajno npr. za eno nogo zadošča en manjši potisk, tako da je poraba olja za masažo res minimalna.
Izdelek se torej, kot že ime pove, uporablja za masažo telesa, vendar ker se sama masaže ne poslužujem dostikrat (občasno na fantu, ali obratno), zato sem ga v večini uporabljala za vlaženje telesa, torej namesto običajnega olja za telo (konec koncev gre za podobno teksturo, kot pri drugih oljih za telo) To olje ima sprva pri doziranju zelo močan vonj, vendar se kasneje vonj lepo ''vsede'' v kožo in je zares prijeten - svež ter saden. Pri tem izdelku pa je moč zaznati tudi sivko - vonj je blag in ne ''udari'' ven - saj se v tem olju nahaja eterično olje sivke, ki že samo po sebi pomirja telo in duha. Mislim, da mi bo olje najbolj prav prišlo v zimskih mesecih, ko kožo večkrat vlažim z olji za telo (kombinacija zgornjega olja za tuširanje in tega olja za masažo bo prava BOMBA!) in bom ga tudi več uporabljala za masažo. Vonj olja se mi zdi res sproščujoč in tako se tudi vaše mišiče in telo sprostijo. Odličen izdelek za vse, ki obožujete (dišečo) masažo po napornem dnevu ali za vlaženje kože radi uporabljate olja za telo.
Cena: 10,79€ / 250ml.

Zaključek:

Moram priznati, da me je linija pozitivno presenetila in mi je všeč bolj, kot sem sprva pričakovala (preden sem začela s testiranjem). Mislim, da je vonj tisti, ki me je prvi ''kupil''. Hmmm, bi si prav želela imeti meglico za telo s tem vonjem (en crazy predlog za Dvorec Trebnik ;) )! Seveda pa ni ostalo samo pri vonju, saj je vsebina izdelkov zares dobra in vsak izdelek je po svoje poseben ter vreden preizkušnje. Poleg vonja je pri liniji posebno tudi to, da so izdelki naravni, primerni za uporabo čez celotno leto in za nego vseh tipov kož. Ni torej tipa kože, ki bi ji uporabo teh izdelkov odsvetovala. Mislim, da se za vsakega v tej liniji najde(jo) izdelek/ki, ki bi mu bil(i) všeč. Izdelke toplo priporočam tudi tistim, ki prisegate na naravno in domače.
Zares moram pohvaliti podjetje Dvorec Trebnik, ki izdeluje krasne izdelke in zdi se mi prav, da podpiramo kar je naše, domače. Mislim, da mi je ta znamka postala ena ljubši, saj zares vedo, kako poskrbeti za še tako zahtevno kožo. Iskreno, vesela sem, da tudi pri nas obstajajo dobre znamke, s katerimi se lahko pohvalimo.

Njihove izdelke lahko kupite v Mercatorjih po Sloveniji oz. na spletni strani. Informacije o izdelkih pa lahko dobite tudi na Facebook strani


Ste že preizkusile kakšen izdelek podjetja Dvorec Trebnik?
Vaš najljubši izdelek?



S.

*PR izdelki

You Might Also Like

6 komentarji

  1. Potem, ko ste vse tako hvalile, sem si kupila gel za tuširanje (ki še čaka na vrsto) in šampon. Me prav zanima, kaj boš napisala o šamponu. Meni se zaenkrat zdi, da malce izsuši lase, zato sem si vzela malce pavze. Mi pa ta linija izjemno dobro diši. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Upam, da ti bo všeč gel za tuširanje. :)) Je res fajni, osvežilen in nežen, ampak olje mi pa zmaga. <3
      Bom kmalu napisala drugi del ocene, čeprav je meni tudi malce ''premočan'' ta šampon, sploh za moj tip las.
      Tudi jaz sem navdušena nad tem vonjem, je nekaj posebnega in sem res vesela, da sem imela možnost sprobat tole linijo. Zdaj si moram kupiti samo še piling za telo z rakitovcem. :P

      Izbriši
  2. Odgovori
    1. Ja, kot da bi si brali misli! :D
      Moram še prebrati tvojo oceno! :))

      Izbriši
  3. Joj meni je tak super linija, šampon za suhe lase mi je lani bil res super, sem ga pa probala kaka dva meseca nazaj pa mi je nekam izsušil lasišče in sem si ga dala malo na stran. AMpak ostalo je debest in zmagajo:) p.s kaj pa tele tvoje debest fotke:) iz 100m piše kupi me:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni je tudi linija zakon in zdaj hočem sprobat še druge linije oz. izdelke. :D
      Tudi meni je šampon malo izsušojoč, zato ga hočem še malo potestirati, ker imam trenutno malo boge lase.
      Joj, hvala Monika za kompliment. <3

      Izbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3