Favourite Fragrance at the Moment: Le Couvent des Minimes Cologne of Serenity

petek, april 29, 2016

Živjo! :)

Zadnje dneve sicer vreme ni preveč pomladno in toplo, vseeno pa danes z vami delim spomladansko navdihnjeno dišavo, ki jo zadnje čase najraje in najpogosteje nosim. :) Morda pa vam moja objava pričara vsaj malce več toplega, spomladanskega vzdušja - za lepši konec tedna. :)
Da se najprej ustavim pri embalaži: Dišava, oziroma kolonjska vodica se nahaja v stekleni embalaži z nalepko v nežno modri barvi. Tudi sama dišava je nežno modre barve in že na pogled deluje sveže in pomladno-poletno. Dišava se lahko dozira z ''zlivanjem'' na prst, zraven pa ima dodano še pršilko - za tiste, ki prisegamo na popršitev dišave po telesu.
Gre za kolonjsko vodico iz najnovejše kolekcije znamke Le Couvent des Minimes, imenovane Eau Sereine.
Sestre klarise iz samostana Minimes v kraju Mane v Franciji so si vsak dan vzele čas za molitev in meditacijo. V teh trenutkih umika so si povrnile energijo, našle notranjo moč in dosegle ravnovesje. To je bil vir navdiha za novo kolekcijo Eau Sereine, ki vabi k umiritvi, sprostitvi in uživanju v sedanjem trenutku. 

Kolonjska vodica me je očarala že takoj, ko sem jo v drogeriji prvič povonjala. 
Kolekcija Eau Sereine mi je v bistvu delovala zanimivo že od trenutka, ko sem dobila PR gradivo, vendar vseeno nisem imela v planu, da bi v bližnji prihodnosti kupila kakšen izdelek. 
V kolikor vodice še niste povonjali, naj vam povem, kaj pri LCDM pravijo o njej: ''Predstavljajte si mirno jezero, nebo brez oblakov, ki kar kliče k meditaciji, prijeten gorski zrak iz Visoke Provanse. Le Couvent des Minimes je vso to spokojnost, ki navdaja z vedrino, ujel v prefinjeni Kolonjski vodici Eau Sereine, v kateri nežna sivka pleše s svežino mandarine in bergamotke, vrtnica, šmarnica in črni ribez pa razkrivajo svoje skrivnosti cedri. Zdi se, da lahko Kolonjska vodica Eau Sereine ustavi čas in vas popelje v povsem drug svet. Izvirni naravni recept vsebuje sivko in bergamotko za sproščanje, mandarino za harmonijo in cedro, ki je vir energije. ''

Kolonjsko vodico sem torej v drogeriji povonjala čisto mimogrede in se takoj ''zaljubila''. Očaral me je ta nežen, a svež vonj po mandarini in sivki. S težkim srcem sem zapustila drogeriji, vendar sem se kmalu vrnila, saj mi kolonjska vodica enostavno ni dala miru. :)
Tako sem jo naposled le kupila in od takrat je ta dišava pri meni večino časa v uporabi. Kolonjska vodica mi takoj prijetno osveži telo, me pomiri in navda z novo, svežo energijo, obenem pa mi v misli prikliče toplo pomladno sonce in prihajajoče poletje.
Všeč mi je, da gre za svežo vodico, ki pa v sebi nosi še nekaj sladkobe in je zato ravno prav nežna, a še vseeno vpadljivo dišeča ter zaznavna na koži. Že prvič, ko sem jo nosila, sem prejela pohvalo od fantove mame, kako lepo in nežno dišim. Sem bila precej presenečena, da je dišavo zavonjala že od daleč, čeprav je kolonjska vodica res zelo nežna. Kot sem že omenila zgoraj, gre za čudovito mešanico mandarine in sivke, ki so ji dodane tudi note bergamotke in cedre. Dišava je cvetlično-sadna, vendar definitivno prevladajo bolj cvetlične note, pri vodici pa mi je zelo všeč, da se dobro vonja tudi mandarino, ki lepo poveže vse note in jim doda to sladkasto, sadno noto. Nikoli nisem bila velika ljubiteljica svežih vonjev in sem raje posegala pa zelo sadnih, sladkih dišavah, vendar me je ta kolonjska vodica zaradi čudovite mešanice sladkobe in nežne svežine popolnoma obnorela! 
Kolonjsko vodico najraje nosim kot dnevni parfum, čeprav na žalost na koži ni preveč obstojna (konec koncev vseeno gre za ''vodico''). Sem pa opazila, da se vonj dobro obdrži na oblačilih in mojih laseh. Na koži pa je vodica obstojna malo dlje, če jo nanesem bolj velikodušno, takrat se obdrži okoli 4 ure. Občasno pa vodico uporabljam tudi pred spanjem, saj se mi zdi, da se po njej lažje sprostim in posledično tudi zaspim. Vsekakor pa bom si za ta namen kupila še njihovo meglico za lahko noč, saj mi je kolonjske vodice malce ''škoda'' zgolj za pršenje po zraku. :)
Skratka, navdušena sem, ker sem našla ravno prav svežo in lahko dišavo za tople sončne dneve, ki prihajajo.
Cena: 29,90€ / 100ml.

V kolikor imate radi lahke in sveže dišave, jo nujno povonjate v drogeriji Müller. :)

Katera dišava pa vas trenutno navdušuje? :)



Lep podaljšan vikend vam želim,
S.

You Might Also Like

4 komentarji

  1. Tudi meni je všeč :)

    Super je res, tak svež vonj <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. <3

      Vonj je res prijetno svež, pa še vseeno ne preveč za tiste, ki nismo toliko za zelo sveže vonje. :)

      Izbriši
  2. Ta dišava je odlična, sem jo imela na WL pa sem si potem premislila, ker imam preveč parfumov... je pa res krasna, osvežilna. Morda mi je potem prišla malo "proti", ker sem se v službi vsakič s tem špricala :D
    Mi imajo pa super vonje, vrtnica mi je med ljubšimi. Pa tudi cena ni pretirana.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jaz sem v zadnjem času malo zmanjšala svojo zbirko, tako da sem si potem privoščila to. :P Pa to je res ena reeedkiih svežih dišav, ki mi je všeč. :)
      Ja, cena res ni pretirana. Bom morala še povonjat to z vrtnico. :) Sem pa zadnjič povonjala še oranžno (pomarančevi cvetovi?) in mi je tudi bila všečna.

      Izbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3