Review: Lush Face Scrub Ocean Salt

četrtek, april 21, 2016

Zdravo, dekleta! :)

Danes bom govorila o svojem najljubšem pilingu za obraz, znamke Lush. Odkrila sem ga lani, po golem naključju, ko sem nakupovala v njihovi trgovini na zimskih razprodajah. Ta piling je takrat tudi bil na znižanju, zato sem ga seveda morala vzeti, saj rada preizkušam različne pilinge. In od takrat naprej je zame nepogrešljiv (trenutno sem že na drugi posodici)! 
Lush izdelki so mi že na splošno super in ta je že nekaj časa na vrhu lestvice. :)
Kaj o pilingu pravijo pri Lushu: ''Če imate radi bolj grob piling, potem je Ocean Salt z grobo morsko soljo, grenivko in limeto pravšnji za vas. Posebnost pilinga je, da bo vašo kožo osvežil, zmehčal in nahranil - zahvaljujoč maslenemu avokadu in kokosovemu olju.''

Embalaža: Piling se nahaja v tipični Lushevi posodici črne barve, s pokrovčkom na navoj
Skratka, embalaža ni nič posebnega, mi je pa všeč, da je posodica reciklirana in jo lahko po uporabi vrneš v njihovo prodajalno (ko zbereš 5 praznih posodic, dobiš brezplačno svežo masko za obraz).
Moje izkušnje z izdelkom: Tekstura tega pilinga na prvi pogled (ko izdelek prvič odpreš), izgleda kot suha, groba snov - torej morska sol, vendar je v resnici piling bolj kremaste teksture. Seveda je glavna sestavina tega pilinga morska sol, ki poskrbi za učinkovit in grob piling. 
Gre predvsem za kremast piling eksotično svetlo modre barve s finimi delci morske soli. Tale piling spada med bolj grobe pilinge, vendar pa je lahko tudi malce nežnejši, če uporabite manjšo količino pilinga in pa več vode. 
Sama imam raje bolj grobo varianto, saj je moja koža včasih neenakomerne in malo grobe teksure, zato jo želim dodobra ''zdrgniti'' in odstraniti odmrlo kožo. Sprva sem bila skeptična, saj sem se bala, da bo piling preveč grob do moje občutljive kože. Me je pa v tej smeri zelo pozitivno presenetil! Čeprav gre za grob piling, pa je le-ta do moje kože dovolj nežen, da je ne razdraži, še vseeno pa učinkovito odstrani odmrlo kožo. Moja koža je po uporabi res zelo, zelo mehka, gladka, osvežena ter očiščena, hkrati pa bolj enakomerna. Dejansko sem opazila, da so tudi pore malo manj vidne. Piling blagodejno vpliva tudi na rdečico od mozoljčkov, saj jo zaradi morske soli pomiri, obenem pa pomaga pri hitrejšem celjenju ostalih mozoljčkov. Presenetilo me je tudi, da kljub ''globinskemu'' čiščenju kože, piling moje povrhnjice ni izsušil. Obraz je tako še vseeno bil ravno prav navlažen in osvežen, koža pa je izgledala bolj zdrava in nesvetleča.
Kot zanimivost naj omenim še, da piling vsebuje tudi organske limete, ki so namočene v vodko. :P Ta kombinacija naj bi tudi rahlo posvetlila kožo - in tudi sama ob redni uporabi (1-2x tedensko) opazim minimalno razliko, ni pa razlika zelo očitna - je potrebno biti precej pozoren, da vidiš.
Piling mi je najbolj všeč zato, ker je grob, kožo naredi občutneje gladkejšo in enakomernejšo v primerjavi z drugimi preizkušenimi pilingi, obenem pa moje kože sploh ne draži, niti je ne izsuši - verjetno zaradi avokadovega masla, ki mehča povrhnjico kože. Sama nisem našla niti enega mini minusa, čeprav sem ga na vse pretege poskušala poiskati! 
Piling pa ima za piko na i še prijeten svež in eksotičen vonj po morju/morski soli ter limetah, ki me kar odvleče na morje in plažo.
Naj omenim še, da se moja koža v poletnih mesecih, ko sem na dopustu na morju, vedno občutno zboljša, saj mi morska sol posuši vse mozoljčke, ki se mi pojavijo na koži. Piling Ocean Salt je zame odlična alternativa morski vodi, še posebej takrat, ko mi ne uspe skočit na morje ali pa me v hladnejših mesecih ''napadejo'' mozoljčki. :)
Piling se lahko uporablja tudi po celotnem telesu - kožo lepo zdrgne, zmehča in jo naredi izredno mehko. Vendar ga za te namene sama ne uporabljam rada, saj pilinge za telo porabim izredno hitro in mi ga je zato škoda (v ta namen si raje kupim kakšen drogerijski piling ali pa uporabljam Lushev Rub Rub Rub piling).
Sestavine:
Cena: 12,25€ / 120g ; 19,95€ / 250g. Dobite ga lahko v njihovih prodajalnah ali na spletu - klik.

Presrečna sem, da sem končno uspela najti idealen in zares učinkovit piling za moje potrebe; tak, ki je dovolj grob in hkrati nežen do moje neenakomerne in problematične kože. Večina pilingov je zame enostavno bila preveč nežnih ali/in na koži ni pustila nobenih pravih efektov. Moja koža je malce bolj zahtevna in nečista/mastna, zato potrebuje bolj grobe, a negovalne pilinge, ki kožo osvežijo ter zgladijo, obenem pa ne povzročijo še večjega izbruha.

V kolikor imate radi bolj grobe pilinge, sem prepričana, da vam bo tale všeč! 
Ne vem, kako pa bi odgovarjal tistim, ki prisegate bolj nežne pilinge, vsekakor pa priporočam, da v Lushu prosite vsaj za testerček - morda pa vas pozitivno preseneti (konec koncev je piling precej kremast). :)
Kateri piling za obraz pa je vaš najljubši? :)
Kaj od Lusha ste že poskusile?

S.

You Might Also Like

2 komentarji

  1. Zelo lepa objava! Sem se takoj razveselila ko sem prebrala da gre za grob piling. Včasih imam občutek da noben ne mara takih, jaz pa jih obožujem za takrat ko se mi koža posebej lušči. Zaenkrat mi je zaradi tega najbolj všeč Balein kremni piling, bom pa ob priliki z veseljem probala tale Lushov. :)
    Iva

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! <3
      Ja, ta piling ima precej grobe delčke in lepo zdrgne kožo, še vseeno pa je prijetno kremast. :) Še nikoli prej nisem imela tako grobega pilinga, tako da je res odličen. Sem pa tudi jaz že večkrat dobila občutek, da marsikdo ne mara grobih pilingov za obraz, večina si vedno želi nekaj bolj nežnega (sklepam, da je tisti "strah", da jim bo iritiral kožo)..ampak po mojih izkušnjah noben nežen piling ni tako učinkovit, kot tisti bolj grob. :))
      Sem vesela, da ti je moja ocena koristila in bom zelo vesela tvojega povratnega mnenja, če boš ta piling preizkusila. :))

      Izbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3