Festive Lush Products: Christmas 2016 (Last Minute Gift Ideas)

četrtek, december 22, 2016

Kot obljubljeno, imam danes za vas praznično objavo. Vsako leto poskušam na blog vnesti nekaj božičnega vzdušja, vendar potem vedno večino časa namenim preživljanju časa z najdražjimi ali za priprave na praznike, zato v decembru ponavadi na mojem blogu vlada zatišje.
Nedvomno pa OBOŽUJEM božič, praznike in dišeče božične izdelke, zato sem si utrgala nekaj časa in za vas pripravila predstavitev Lushevih prazničnih izdelkov. 
Božič mi veliko pomeni in težko si ga predstavljam brez njihovih dišečih sladkorčkov, ki moje praznike naredijo še lepše in bolj dišeče. 
Vsako leto ob tem času nam Lush ponudi nove izdelke, seveda pa se na poličke začasno vrnejo tudi nekateri kultni izdelki, ki se jih Lush fanice vsako leto znova razveselimo.
Če še vedno niste našli daril za najbližje, vam bo ta objava zagotovo v pomoč, saj Lush ponuja ogromno čudovit darilc za vse okuse. :) (P.S.: So brez konzervansov!)

Katere Lush izdelke sem torej preizkušala v veselem decembru in me bodo spremljali tudi med prazniki?
Snow Fairy gel za tuširanje
Seveda bom najprej začela z najbolj popularnim Lush izdelkom v božičnem času. To je Snow Fairy gel za tuširanje, ki je za marsikatero fanico Lush kozmetike nekaj posebnega. Že sama barva gela je tista, ki te pritegne. Ima pa gel neverjetno prijeten, sladkoben vonj, ki ga ne najdeš v nobenem drugem tuš gelu. Diši precej toplo, bonbončkasto in po vonju ter videzu še najbolj spominja na sladkorno peno, ki smo jo kot otroci tako radi jedli. Vonj je res precej pocukran, vendar ne bi rekla, da je vsiljiv. Morda ni za vsak dan, je pa vsekakor odličen za hladne večere, ko se želiš pogreti. Vonj mene osebno vedno sprosti in spravi v praznično vzdušje. Tako vsako leto komaj čakam november/december, da si ga lahko ponovno privoščim. Čeprav ponavadi kupim kar veliko embalažo, pa se vonja do sedaj še nisem naveličala, kar veliko pove (na splošno redko kupujem iste tuš gele). Pri tem izdelku je zanimivo še dejstvo, da ga obožuje tudi veliko punc, ki sladkih vonjev sploh ne mara. Pa naj še kdo reče, da ta gel res ni nekaj posebnega? :)
Kot se za zimski gel spodobi, ima Snow Fairy tudi malce bolj gosto in negovalno teksturo (ne izsušuje kože). Gel se odlično peni, vsebuje pa tudi majhne bleščice, ki izdelek naredijo še bolj prazničen. P.S.: Bleščice niso plastične in so razgradljive, zato niso nevarne za vodo in živali (več tukaj).
Snow Fairy regenerator za telo
Sledi novost, oziroma izdelek, ki se je na Lush poličkah letos pojavil prvič. Gre za novost, ki je razveselila marsikatero Snow Fairy oboževalko. Gre namreč za Snow Fairy regenerator za telo, ki ima identičen vonj kot kultni SF gel za tuširanje. Tudi mene je ta novička razveselila in sem si takoj kupila eno tubico, da vidim, ali mi bo tako všeč, kot gel za tuširanje. Kako v bistvu deluje tale regenerator za telo? Ne gre za običajen losjon za telo, ki ga naneseš na osušeno kožo po prhanju. Izdelek se namreč nanaša kar pod prho, podobno kot Nivea In-Shower mleko. Najprej se oprhaš z gelom za tuširanje (Snow Fairy gel se odlično ujema z regeneratorjem!), spereš, nato pa na izsušene predele naneseš regenerator Snow Fairy in ponovno spereš. Potem se le še obrišeš z brisačo in skočiš v pižamo. Regenerator torej služi namesto običajnega losjona/mleka za telo, kadar nimamo časa za mazanje po tuširanju, ali pa smo preprosto leni. :) Sama se takšnih izdelkov zelo rada poslužujem, saj se zvečer velikokrat pozabim namazati ali pa se mi ne sploh ne da. Regenerator ima prijetno, kompaktno in rahlo masleno teksturo, ki pa je lepo mazljiva. Po teksturi spominja na kakšno hranilno in odlično mazljivo kremo za telo, le da se Snow Fairy krema izpira. Všeč mi je, da je nanos pod tušem zelo enostaven - krema ne ''razpade''/ne pristane na tleh tuša, niti ne spolzi z vlažne kože. Učinek po spiranju je zelo prijeten. Koža je mehka, nahranjena, gladka in ima rahel vlažilen sloj. Na moji koži sloj ni masten, niti voskat. Po učinku malo spominja na Afroditin sladkorni piling, le da je pri tem regeneratorju sloj bolj prijeten in ne deluje masten. Na koži regenerator pusti zelo prijeten, sladkoben vonj po sladkorni peni, ki pa ni tako intenziven/močan, kot pri samem tuš gelu. Vonj se na koži obdrži še nekaj ur, zato je super za kombiniranje z istoimenskim gelom za tuširanje - še posebej, če bi rade, da se vonj gela dlje časa obdrži. Izdelek je odličen za izsušeno kožo in za vse, ki smo leni za mazanje z običajnimi kremami. Vsebuje veliko hranilnih in negovalnih sestavin: organsko jojobino olje, mandljevo olje, avokadovo maslo in organsko kakavovo maslo.
Sleepy losjon za telo
Še en izdelek za nego telesa, ki je čisto nov na Lushevih poličkah. Tokrat so v ponudbo dodali nov losjon za telo, ki je glede na opis čisto nasprotje vsem drugim božično obarvanim izdelkom. Losjon ima namreč popolnoma drugačen vonj, kot smo ga vajeni pri njihovih prazničnih izdelkih. Pa vendar me je navdušil ravno zaradi tega posebnega, čudovitega vonja. Gre namreč za losjon za telo z vonjem sivke. Vem, da je vonj sivke precej specifičen in marsikomu pač ne ugaja, vendar sem sama ena tistih, ki ima kar rada sivkine vonje, še posebej v izdelkih za nego obraza (toniki), pa tudi v kakšnih kremah za telo. Seveda sem se zelo razveselila, ko sem izvedela, da je Lush v božično kolekcijo dodal losjon z vonjem sivke, saj je takšnih v naših trgovinah zelo malo. 
Losjon ima gostejšo, kremasto teksturo, ki ni lepljiva ali mastna. Lepo se maže, kože ne masti, pa vendar se ne vpije v trenutku. Na moji koži pusti zelo rahel oljnato-masleni sloj, ki je komaj zaznaven na koži, vseeno pa da občutek nahranjenosti in mehkobe. Koža je na otip zmehčana in gladka. Seveda ima losjon vonj po sivki, ki pa vseeno ni preveč močan ali zeliščni. Pravzaprav diši precej nežno, sladkobno, pa tudi pudrasto. Vonj po sivki se na koži obdrži kar nekaj časa - zjutraj koža še vedno rahlo diši, na pižami pa vonj ostane še dlje časa. Losjon je odličen za mazanje zvečer, saj te nežen vonj po sivki lepo pomirja in skorajda uspava. Sleepy losjon je zaradi svojih sestavin (organsko jojobino olje, mandljevo olje, organsko kakavovo maslo) izjemno hranilen in bogat. Četudi morda niste največje ljubiteljice sivke, priporočam, da ga v trgovini vsaj preizkusite na roki, saj je vonj malce drugačen (vsebuje tudi vonj sladke slive), kot smo navajeni pri tipični, ''močni'' sivki.
Buche de Noel čistilec za obraz
Ko sem brskala med božičnimi Lush izdelki in razmišljala, katere bi letos preizkušala, je mojo pozornost pritegnil čistilec za obraz Buche de Noel, ki se sicer na njihovih policah znajde vsako zimo, vendar pa ga prej nisem ''opazila'' (ne dovolj, da bi ga kupila). Slišala sem, da ima veliko fanic in da ga prav vse celo leto nestrpno čakajo, da se vrne. Že od nekdaj za čiščenje obraza uporabljam pene in čistilne gele, zato se mi je za spremembo zdelo lepo, da preizkusim kakšne druge vrste čistilec. Ta me je pritegnil predvsem zaradi dodatkov brandya, brusnic in mandarin. Tekstura sicer ni moja najljubša, saj je trša in suha, zato lahko naredi zmedo v umivalniku, vendar pa če dodate nekaj kapljic vode, je nanos lažji. Sama ponavadi iz posodice vzamem za grah velik izdelek, dodam nekaj kapljic vode in nežno pomasiram po celotnem obrazu. Čistilec se lepo speni, je nežen, poleg čiščenja pa ima še funkcijo pilinga. Izdelek namreč vsebuje zmlete mandlje in koalin, ki poskrbijo za nežen, a učinkovit piling. Čistilec je sicer namenjen za nego suhe kože, vendar odlično odgovarja tudi moji trenutno mešani koži (zelo masten T predel, rahlo suha povrhnjica okrog obrvi, na ličnicah). Dobro očisti mastne predele, kože ne masti še dodatno, obenem pa navlaži izsušeno kožo (vsebuje kakavovo maslo). Všeč mi je, da je nežen (pa vendar se lahko uporablja tudi namesto pilinga) in da kože po uporabi ne zateguje. Odličen je za občutljivo kožo in priporočam ga prav vsem tipom kože - odlično bi služil tudi kot piling vsem tistim, ki med običajnimi (grobi) pilingi ne najdete dovolj nežnega zase. Čistilec ima tudi čudovit, a rahlo nenavaden prazničen vonj po sladkih mandljih, brusnicah in vinjaku. Vonj je rahlo sladkoben, a precej ''zemeljski''/naraven. Vem, da nekaterim vonj ni všeč, vendar je mene prav prijetno presenetil in zato čistilec uporabljam še z večjim veseljem.
Sugar Plum Fairy piling za ustnice
Tudi Lushevi pilingi za ustnice so vsako zimo zelo priljubljeni med uporabnicami, saj zelo negujejo suhe ustnice in odstranijo odmrlo kožo. Čez celotno leto je na voljo je veliko vonjev, v božičnem času pa izdajo še enega - ponavadi je to Santa's piling za ustnice z okusom kokakole. Letos so nas prijetno presenetili, saj so poleg rdečega božičkovega pilinga izdali še enega v vijolični barvi (z drugim vonjem). Prejšnje leto sem imela tistega z vonjem kokakole, tokrat pa sem se odločila, da poskusim novega. Nov piling se imenuje Sugar Plum Fairy in ima vonj po črnem ribezu in sladkih pomarančah. Ni sicer tisti tipičen vonj po soku črnega ribeza, ki ga večkrat pijem, ampak ima v sebi tudi nekaj bolj svežih, mentolastih not. Vonj je prijeten, ni pa moj najljubši. Mi je pa zelo všeč sama struktura pilinga za ustnice. V primerjavi s Santa's verzijo, ki sem jo imela lani, je struktura pri tem novem bolj kompaktna, ''sprijeta'' in se ne drobi tako kot pri Santa's. Pri prejšnji verziji se mi je namreč dogajalo, da mi je nekaj pilinga med nanosom iz embalaže do ustnic padlo v umivalnik in šlo v nič. Pri tem pa ni tako, saj struktura ni tako suha in se dlje časa drži skupaj, zato lahko piling v celem kosu nanesem na ustnice. Piling dobro odstrani suho in odmrlo kožo, ustnic pa ne ''rani'', saj je precej nežen. Po uporabi so moje ustnice gladke in brez suhih predelov. Če pa se mi zgodi, da imam ekstremno suhe ustnice, pa pilingu dodam še nekaj kapljic olivnega ali kokosovega olja. Tako so ustnice še bolj mehke in nahranjene, nanos mat šminke pa ni več problem. Piling vsebuje fino drobljen sladkor, zato ga lahko brez težav poližete z ustnic. :)
Bubbly gel za tuširanje
Za konec pa vam predstavljam še en gel za tuširanje, ki je po vonju popolno nasprotje Snow Fairy gelu. Bubbly gel za tuširanje ima namreč bolj svež vonj, ki pa je še vseeno dovolj sladek in prazničen, da ga lahko uvrstimo med božično dišeče izdelke. Bubbly ima gostejšo, žele teksturo, ki se odlično peni, zato je za tuširanje potrebna že majhna količina. Kot že rečeno, gre pri Bubbly gelu za bolj svež, citrusni vonj, ki ima seveda tudi nekaj sladkih not, ki pa niso preveč močne. Mene še najbolj spominja na osvežujoč gosti sok s pomarančo ali sočen sadni koktejl, njam. :) V gelu se namreč skrivajo naslednje sestavine: svež grozdni sok in olje sladke pomaranče ter limete. Gel je zame prava osvežitev med vsemi toplimi in sladkimi vonji, ki jih običajno uporabljam(o) pozimi. Ponavadi menjujem med Bubbly gelom in Snow Fairy-em, da malo uravnovesim vso to sladkobnost. Še posebej rada ga uporabljam, kadar se želim malce osvežiti, oziroma prebuditi ali napolniti z novo energijo (ki mi je pozimi rado primanjkuje). Vonj se na moji koži ne obdrži dolgo, medtem, ko kopalnica in sosednji prostor po gelu dišita še kar nekaj časa! P.S.: Presenetilo me je tudi dejstvo, da je vonj izjemno všeč tudi mojemu fantu, ki je nad redko katerim tuš gelom zares navdušen. Tako se s tem gelom lahko tuširava oba, saj je ravno prav svež za oba spola. 
Še več Lushevih božičnih izdelkov in daril pa lahko najdete na tej povezavi - KLIK.

Brez katerih produktov pa ve ne morete v času praznikov? :)





You Might Also Like

8 komentarji

  1. Meni Sleepy diši po medenjakih haha :D

    Ful diši res <3

    Pa te teksture!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dejansko? :D Haha, kako različno včasih punce vonjamo, zanimivo. :D Diši pa res lepo. Tekstura pa je tudi odlična. <3 To je sicer komaj moj drugi losjon od Lusha, ampak teksture so me prav navdušile - ful so hranilne! :)

      Izbriši
  2. Lustne stvari si sprobala, Sleepy je moj naljljubsi izdelek iz te kolekcije. Samo en nasvet za naprej: Lushevi cistilci za obraz -torej tudi Buche de Noel so namenjeni temu da se mesajo z vodo, tako da ustvaris pasto s katero se umijes po obrazu in se tudi izognes umazanemu umivalniku :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala. :) Meni je tudi Sleepy ned ljubšimi.
      Hvala za nasvet, nisem vedela tega, tako da bom od sedaj naprej uporabljala na ta način. :))

      Izbriši
  3. Sleepy res čudovito diši <3 Načeloma ne maram vonja sivke, ampak kot si že sama rekla, se res lepo vključi v ostale vonje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sleepy je definitivno nekaj posebnega in unikatnega. <3

      Izbriši
  4. joj Sandra kaj si naredila! Takoj zdaj moram it v Lush in nakupit zalogo :( Čistilec je pa prav kjut barvno :D kot zdrobljen božiček, ki je padel v polulan sneg :D hah :D kjut vglavnem!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hihi, sorry not sorry.:P javi, kaj boš nakupila. :) jaz tudi grem po novem letu še v nabavo za znižanimi izdelki. :D
      Čistilec je res fuuuuul kjut pa meni takooo diši! Sem si mogla še enega na zalogo kupit. :P

      Izbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3