New In #4

četrtek, marec 14, 2019

Od moje zadnje objave o novih kozmetičnih pridobitvah je preteklo že veliko časa. Enostavno zadnje čase več ne nakupujem toliko stvari. 
Glede na to, da ste nekatere v zadnjem letu že večkrat izrazile željo, da bi rade spet videle moje pridobitve in ker sem v zadnjem času tudi kupila kar nekaj zanimivih stvari, sem se odločila, da je čas za novo objavo.
Tukaj je torej en mojih zadnjih nakupov in prvi vtisi o samih izdelkih.
Schwarzkopf Bonacure proteinska maska za lase Fibreforce
V zadnjih mesecih veliko razmišljam o tem, da bi se ponovno pobarvala na rdečo barvo. Moji lasje so bolj tanki, konice se pogosto lomijo in ker se bojim, da bi mi jih pogosto barvanje (rdeča se ekstra hitro spira, zato je potrebno pogostejše barvanje) še bolj uničilo, sem se odločila, da nekaj mesecev pred samim barvanjem začnem z boljšo nego. Veliko pohval sem slišala o maskah za lase, predvsem o proteinskih. 
Proteini namreč zapolnijo prazne prostore v laseh (tam, kjer se lasje začnejo lomit/cepit) in preprečijo nadaljnje poškodbe. Na kratko: te maske naj bi lase naredile bolj polne, oziroma ojačale strukturo samih las, predvsem na daljši rok. 
Kupila sem precej pohvaljeno masko, Schwarzkop Bonacure Fibreforce, ki prav tako vsebuje proteine. Sama sem masko že nekajkrat preizkusila in prvi vtisi so dobri. Ima gostejšo teksturo, zato je za nanos potrebna izredno majhna količino, sploh, ker vsebuje dokaj visoko koncentracijo proteinov. Kar pomeni, da je tukaj manj več. Nanaša se po pranju, na vlažne in z brisačo obrisane lase. Lase je naprej potrebno razdeliti na pramene srednje gostote in nato v vsak pramen vmasirati manjšo količino maske (od konic do dolžine pri ušesih). Pomembno je, da je čisto vsak lasek na zelo tanko prekrit z masko. Nato se masko nekaj časa pusti na laseh, vsaj 10 minut. Kasneje se lase le spere z vodo in to je to. Po uporabi so moji lasje vedno zelo mehki, niso čisto nič zavozlani in se lahka razčešejo. Izgledajo bolj zdravi in sijoči. Kot sem že omenila, bi na dolgi rok lasje naj postali tudi bolj polni in se manj cepili. Bom poročala po nekaj mesečni uporabi, zaenkrat sem zelo zadovoljna. Dovolj je, da se maska uporablja enkrat tedensko.
Redken leave-in tretma za lase Anti-snap Extreme
Še en izdelek, o katerem sem prebrala nešteto pohval in ki se ga priporoča pri negi tankih las in las, ki se hitro začnejo cepiti. Tudi tale izdelek vsebuje proteine, lase pa okrepi in prepreči cepljenje las, oziroma poškodbe. Tako pomaga, da las dlje časa ni potrebno striči. Redken tretma ima lahko, ''losjon'' teksturo in se nanaša na oprane, še vlažne lase, predvsem na konice. Lase zgladi, jih naredi mehke in bolj sijoče. Sama se večinoma izogibam leave-in tretmajev (ponavadi po pranju na lase dam le par kapljic olja), ker mi večina izdelkov lase precej obteži in se mi posledično tudi hitreje zmastijo. Pri Redken Anti-snap tretmaju s tem nimam težave, ker je res zelo lahek in zato namenjen večim tipom las. Zanimivo, da ima kljub lahkotnosti tako dober učinek. Se pa že veselim rezultatov na dolgi rok. Predvsem zato, ker naj bi tale produkt poskrbel, da bi se konice kasneje začele cepiti. Bom poročala po večih mesecih uporabe. Sama ga uporabljam po čisto vsakem pranju las, tudi takrat, ko uporabim Schwarzkopf Bonacure Fibre Force masko za lase. 
Max Factor maskara za trepalnice Voluptuous
Po dolgem času sem preizkusila novo maskaro. Slišala sem, da naj bi ta maskara trepalnice celo privihala, zato sem se veselila preizkušanja. Imam namreč ravne trepalnice, zadovoljive dolžine, ki nujno potrebujejo privihanost, drugače izgledajo kratke in neopazne. Tako večinoma pri maskarah iščem privihanost, ki drži tudi čez dan. Skozi leta sem opazila, da mi le redko katera maskara z navadno formulo (nevodoodporno) ustreza, saj mi pri večini trepalnice hitro ''padejo dol'', oziroma ne želijo ostati privihane. Tako ponavadi posegam po vodoodpornih, ki veliko boljše držijo privihanost, vendar so za vsakodnevno uporabo neprijetne (se težje odstranijo). Vseeno imam nekaj nevodoodpornih favoritk, nad katerimi sem navdušena, zato občasno vendarle preizkusim kakšno običajno, v upanju, da me navduši. Tako sem se odločila za nakup Max Factorjeve Voluptuous, ker že celo večnost nisem imela njihove maskare. Voluptuous maskara ima veliko, plastično krtačko, ki ima ščetine v obliki spirale. Precej neobičajna krtačka, a, ko se navadiš delati z njo, da super efekt. Opazila sem, da je odlična predvsem pri definiciji, saj mi trepalnice loči, obenem pa jim da zelo veliko volumna (izgledajo kot umetne) in začuda jih tudi dobro priviha. Trepalnice mi drži privihane večino dneva, kar se mi pri običajni formuli zgodi le redko. Odlična maskara. 

L'oreal mat tekoča šminka Rouge Signature (odt. 105 I Rule)
Večina od vas že itak ve, da sem velika ljubiteljica šmink, sploh tekočih, ki se posušijo v mat efekt. Šminka L'oreal Rouge Signature je ena novejših, zato sem jo seveda morala preizkusiti. Prejšnje, tekoče mat šminke od L'oreala, čokoladke, so me navdušile, zato sem se veselila preizkušanja tudi teh. Pritegnila me je že embalaža, pa tudi odtenki so se mi zdeli zanimivi, sploh ker jih je na voljo kar veliko. Sama ponavadi skoraj vedno vzamem kakšnega živega, tokrat pa sem se odločila, da v svojo zbirko tekočih mat šmink dodam malo bolj nosljivega. Vzela sem odtenek I Rule, ki na roki izgleda srednje umazan roza odtenek, medtem, ko na mojih ustnicah potegne rahlo na vijolično. Čeprav ima torej na ustnicah rahel vijola pridih, pa še vedno izgleda zelo nosljivo in nevtralno. Se mi zdi, da ravno prav poudari ustnice. V zbirki še nimam podobnega odtenka, zato sem zadovoljna s svojo izbiro. Kako pa se mi zdi sama formula? Moram priznati, da je formula malo drugačna, kot sem vajena pri večini tekočih šmink. Že občutek pri nanosu je drugačen. Šminka se namreč nanaša kot kakšen malo bolj kremen gloss. Prvi sloj ni čisto prekriven, je malce prosojen, a v dveh slojih je šminka čisto prekrivna na ustnicah. Potrebuje nekaj minut, da se posuši v mat finiš, ki je bolj žametno mat. Ni tista tipična mat šminka z bolj suho formulo, ampak deluje bolj udobno, je celo malce vlažilna. Gre torej za precej udobno nelepljivo formulo, ki ni niti malo izsušujoča na ustnicah, tudi sedaj pozimi ne. Sama je na ustnicah niti ne čutim. Všeč bi bila tudi tistim s suhimi ustnicami. Obstojnost je ok, se pa zlahka odstrani, čeprav na koncu pusti rahel stain. Aplikator je podoben, kot pri Les Chocolats šminki, v ''srčasti'' obliki, ki omogoča natančen nanos, sploh ob robovih ustnic.
Katy Perry parfumska vodica Killer Queen
Po dolgem času sem si želela privoščiti kakšno dišavo, saj moja zbirka ni več tako obsežna, kot je bila včasih in sem se že malce naveličala posegati po enih in istih vonjih (razen izjem). Tako sem se odločila za nakup ene od dišav, ki sem jo imela že v preteklosti in mi je bila zelo všeč. Gre za dišavo od Katy Perry Killer Queen. Čeprav gre za cenejšo dišavo, pa se meni zdi, da bi se zlahka primerjala tudi s kakšno dražjo. Steklenička je prekrasna, saj spominja na dragulj. Sama imam rada takšne posebne embalaže, ki lepo izgledajo na polički. Gre za sladko, rahlo gurmansko dišavo, v kateri se mešajo sadne note (sliva, jagodičevje), praline in pačuli. Zaradi pralin malce spominja tudi na dišavo La Vie Est Belle. Vonj je en mojih ljubših. Je zapeljiv in topel. Naj bi bila ''dupe'' za Viktor & Rolf Flowerbomb dišavo. 
Kateri izdelek pa ste ve nazadnje kupile?



You Might Also Like

0 komentarji

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3