Review: Melvita Lavander Floral Water for Face

sreda, junij 29, 2016

Spet so tu zelo vroči in soparni dnevi, zato vam danes predstavljam svojo najljubšo vodico za osvežitev in navlažitev obraza. To vodico sicer uporabljam že nekaj mesecev, a sem opazila, da v teh poletnih dneh še posebej dobro in blagodejno vpliva na mojo mastno kožo. Gre za cvetno vodico prave sivke, znamke Melvita.
Kaj o izdelku pravijo pri Melviti: ''Prava sivka uspeva na visoki nadmorski višini, kjer je zaščitena pred onesnaženjem. Cvetna vodica je pridobljena s parno destilacijo svežih sivkinih cvetov, ki vsebujejo izjemno visoko koncentracijo aktivnih sestavin. Priporoča se za nego normalne do mešane kože, saj vzpostavlja ravnovesje in ima močan očiščevalni učinek. Izdelek ni testiran na živalih!''
Melvitina cvetna vodica se nahaja v temno modri, 100% reciklirani plastenki, ki za doziranje vsebuje pršilo. Takšen način doziranja mi je najljubši, saj vodico zlahka popršiš po obrazu
Gre torej za osvežilno cvetlično vodico, ki je namenjena navlažitvi pa tudi osvežitvi kože na obrazu. Je zelo enostavna za uporabo in se lahko uporablja na več načinov. Sama vodico uporabljam predvsem na dva načina - občasno jo samo popršim po obrazu (za hitro osvežitev/navlažitev kože), spet drugič jo bogato pošpricam po okrogli kozmetični vatici, da je dobro premočena, potem pa grem z njo čez celoten obraz - kot pri običajnih tonikih. Na ta način kožo dobro ''toniram'', oziroma z nje odstranim morebitne nečistoče/sebum.
Vodica mi kot tonik ponavadi služi zjutraj in zvečer, ko obraz očistim s čistilnim gelom, nato pa vodico nanesem na vatno blazinico, si z njo obrišem obraz in nadaljujem z običajno nego obraza. Vodica mi tako še dodatno očisti kožo in prepreči izločanje sebuma, rahlo zmanjša videz por, dobro navlaži obraz ter ga rahlo zmatira, obenem pa ga pripravi na dnevno/nočno kremo. Vodica se v kožo vpije hitro, na koži pa ne pušča lepljivega filma.
Vodico uporabljam tudi čez dan - v teh vročih, poletnih dneh, ko mi služi predvsem za hitro osvežitev kože na obrazu. Takrat jo le rahlo popršim po obrazu in koža je prijetno osvežena. Pršilka je res kvalitetna, saj ustvari zelo fino meglico, tako da obraza ne zmoči preveč (ni občutka, da bi ti vodica ''tekla'' po obrazu) in v kožo se vpije hitro. Vodico lahko uporabljate tudi kot zaključni sprej za makeup (za fiksiranje in odpravljanje ''pudrastega'' videza). Sama imam za te namen sicer L'Occitane meglico Popolna potonika, vendar sem prepričana, da bi ta delovala podobno.
Pri tej vodici mi je najbolj všeč, da je kljub močnejšemu vonju, nežna do moje občutljive kože in je niti malo ne draži. V preteklosti sem namreč imela precej negativne izkušnje z nekaterimi cvetnimi vodicami, saj so mi močno razdražile kožo, ki je še po nanosu dolgo bila rdeča in vroča na otip (na primer od AlpStories). V bistvu sem pri nakupu te vodice dolgo oklevala, saj sem se bala podobnih izkušenj, vendar so me pozitivna mnenja ostalih uporabnic prepričala, da jo vseeno preizkusim. In sedaj mi ni niti malo žal.
Vodica ima močnejši vonj po sivki, ki se na koži razdiši kar hitro. Sama imam sicer rada vonj sivke, zato mi je ta vodica še toliko ljubša. Je pa vodica s pravo sivko idealna za mešano in mastno kožo, saj kožo rahlo vlaži, obenem pa jo zmatira, globinsko očisti in pomiri rdečicoTale vodica je moja stalnica v teh vročih dneh in brez nje pač ne morem.
Pri Melviti pravijo, da bi naj blagodejno delovala tudi na mozoljčke - saj jih pomiri in preprečuje dodatna vnetja.
Cena: 15,30€ / 200 ml (tukaj).

Sestavine: 
V kolikor ne marate sivke, ali pa imate drugačen tip kože, imajo v ponudbi tudi cvetne vodice z drugimi vonji/cvetlicami.
Ste že morda preizkusile katero od Melvitinih cvetnih vodic? :)





You Might Also Like

2 komentarji

  1. Jaz imam vrtnico in hamamelos, zelo zadovoljna <3

    Sivka mi pa nikakor ne diši :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Niso zaman te njihove vodice tako popularne. <3 Jaz mam mini verzijo vrtnične in mi je tudi všeč. :)
      Ja, sivka pa res ni za vsakogar, je že na splošno tak poseben vonj, ki vsem ni všeč. :)

      Izbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3