Empties #14

sobota, julij 21, 2018

Moja vreča s ''porabljenčki'' je ponovno do vrha polna, zato je čas za novo ''empties'' objavo. Priznam, da sem kar ponosna nase, saj sem v zgolj dveh mesecih porabila lepo število izdelkov.
Sem pa hkrati že začela polniti novo vrečko s porabljenim izdelki, a bom tiste prihranila za drugič, ker bi bila objava drugače predolga - upam, da bo nova na sporedu tudi čez približno dva meseca. 
Vichy Purete Thermale pomirjujoča nega za čiščenje področja okrog oči: Čeprav so načeloma Vichy izdelki kvalitetni, pa me je ta razočaral. Zelo slabo je odstranil očesni makeup, tudi navadno maskaro, čeprav ponavadi odstranjevalec dam na vatico in le-to za nekaj sekundo položim na trepalnice, da se makeup začne ''topiti'' in šele nato začnem nežno odstranjevati maskaro ter ostalo (na ta način dosti hitreje in lažje odstranim makeup). Kljub temu, sem še vedno imela težave z odstranjevanjem očesnih ličil. Na srečo mi vsaj ni dražil oči. Odstranjevalec sem nazadnje porabila za odstranjevanje obraznega makeup. Le-tega je odstranjevalec kar dobro odstranil, pa vendar ni bil nič posebnega.
Ponovni nakup: Ne.

Ombia dvofazni odstranjevalec očesnih ličil: Že nekaj časa moj najljubši odstranjevalec ličil. Ličila je odstranil nežno, a učinkovito - tudi trdovratnejša ličila, npr. vodoodporno maskaro. Je poceni in odlično opravlja svojo nalogo, zato ga kupujem vedno znova.
Ponovni nakup: Že opravljen.

Lush Enchanted krema za predel okoli oči: Kremica za predel okoli oči, ki je lepo navlažila mojo suho in občutljivo kožo pod očmi. Bila je nežna in mi ni dražila kože. Zdela se mi je ravno prav negovalna. Uporabljala sem jo tako zjutraj, kot zvečer. Dobro se je obnesla tudi pod makeupom, saj se je hitro vpila, obenem pa je navlažila suhe predele in fine linije, zato se korektor ni zažiral v nje. Žal pa ne morem poročati, kako bi se obnesla na dolgi rok (obljublja še regeneracijo in zmanjšanje oteklosti kože), saj je nisem uspela porabiti do konca (manjka je malo več kot polovica). Prej ji je namreč potekel rok (kupila sem jo na znižanju), zato sem jo raje vrgla stran. Z izdelki za obraz, ki jim je potekel rok, se raje ne ''igram''. 
Imela je tudi všečno doziranje na pumpico.
Ponovni nakup: Bila mi je dovolj všeč, da bi jo kupila ponovno.

Skinfood Black Sugar piling za obraz: Porabila sem tudi testerček Skinfood pilinga za obraz, ki sem ga prejela ob nakupu na Jolse. Šlo je za grob, sladkorni piling, ki pa je mojo kožo naredil izredno mehko in gladko. Pore so izgledale po uporabi bolj čiste, pa tudi na splošno je bila tekstura kože bolj zglajena. Če ne bi že našla svojega ''the one pilinga za obraz'', bi verjetno kupila tega, saj je precej učinkovit in ravno prave teksture (imam rada bolj grobe pilinge). Vonj je bil umeten, rahlo sladek in po limonah.
Ponovni nakup: Ne.
Balea šampon za lase s kofeinom: Gre za šampon, ki naj bi zmanjšal izpadanje las. Šampon je bil odličen, se je lepo penil, je dobro očistil lase in jih ni izsušil ali pa dodatno zmastil. Opazila sem celo, da so se lasje mastili malenkost manj in da so imeli več volumna. Glede manjšega izpadanja las pa zaenkrat še ne morem nič povedati, saj se mi zdi, da po eni porabljeni embalaži tega še ni moč presoditi, takšne stvari je ponavadi potrebno uporabljati dlje časa in redno - z uporabo šampona bom še nadaljevala. Zaenkrat mi je šampon všeč, pa še poceni je.
Ponovni nakup: Že opravljen.

L'Angelica Officinalis šampon za lase in balzam 2v1: Zelo nežen kremast šampon za lase, ki je moje lase naredil mehke, sveže in jih ni zmastil/obtežil ali pa izsušil. Po njem res nisem potrebovala balzama, saj so že samo z uporabo šampona lasje bili mehki in brez vozlov. Odličen šampon, ki bi ustrezal večini tipov las. Vsebuje kamilico in laneno seme, je pa brez gensko spremenjenih organizmov, parabenov, parafinov in silikonov.
Ponovni nakup: Da.

Schwarzkopf Professional Bonacure Hair Activator šampon za lase: Tale šampon za lase mi je bil precej všeč. Dobro se je penil (imel je gostejšo strukturo), lase je dobro očistil, a jih ni izsušil. Lasje so bili po pranju lepo mehki in gladki. Imeli so tudi volumen in kar me je najbolj presenetilo (v pozitivnem smislu, seveda) - kasneje so se zmastili, kar se mi ne dogaja skoraj pri nobenem drugem šamponu (razen pri tistih, ki so namenjeni mastnim lasem, seveda). Šlo naj bi za ''aktivacijski'' šampon - ob redni uporabi bi naj lasje postali gostejši (''nastalo'' bi naj več novih laskov), debelejši + zmanjšalo bi se izpadanje las. Glede novih lask težko kaj rečem, ker se mi zdi, da tega ne moreš opaziti po zgolj eni porabljeni embalaži, lahko pa rečem, da so mi lasje začeli izpadati malenkost manj. Čeprav gre za dražji izdelek, pa se mi zdi, da je vreden denarja.
Ponovni nakup: Da, ko porabim nekaj ostalih šamponov. Želim videti, kako se bo obnesel še na daljši rok, oziroma, ko bom porabila več kot zgolj eno embalažo (po mojem mnenju je za prave rezultate potrebno take vrste šampon uporabljati redno in vsaj 2-3 mesece).

Schwarzkopf Gliss Ultimate Resist regenerator za lase v spreju: Gliss ''regeneratorji'' v spreju so moj ''holy grail'' produkt, ki ga uporabim po vsakem pranju las. Nanesem ga na mokre lase in le-ti se potem veliko lažje razčešejo (pred uporabo spreja so skoraj vedno zavozlani) in so tudi bolj mehki, gladki - brez obtežitve ali mastenja. Do sedaj sem kupila že več različnih verzij, a med njimi ne vidim bistvene razlike - vsi mi odgovarjajo, zato vedno kupim kakšnega.
Ponovni nakup: Da, vedno.

L'oreal Elseve olje za barvane lase: Najslabše olje za lase, ki sem ga kadarkoli preizkusila. Bilo je premalo negovalno, konice je premalo nahranilo, saj so le-te še vedno bile suhe. Imel je obupen vonj po alkoholu (alkohol je tudi visoko med sestavinami, kar je popolnoma nepotrebno). Tudi embalaža je bila nekoristna - težka, steklena in s čudno pumpico, ki se je hitro ''odprla''. O izdelku sem že govorila v objavi o izdelkih, ki so me razočarali.
Ponovni nakup: Ne.
Batiste suhi šampon za lase Floral in Cherry: Holy Grail produkt, ki je zagotovo v vsaki ali vsaj vsaki drugi empties objavi, saj brez njega ne morem. Lepo razmasti lasišče, ne pušča preveč belih sledi, se lepo razčeše, lasje pa izgledajo res sveži, pa še na volumnu pridobijo. Imajo odlične vonje, ki se na laseh obdržijo kar dolgo. Podrobnejšo oceno o Batiste suhih šamponih si lahko preberete tudi tukaj. Tokrat sem porabila suha šampona v dveh različnih vonjih - enega z vonjem po češnjah in enega z vonjem po cvetlicah.
Ponovni nakup: Že opravljen.
Lush gel za tuširanje Bubbly: Gel iz Lusheve božične omejene izdaje. Bil mi je zelo všeč, čeprav je po vonju pravo nasprotje mojemu najljubšemu Lush božičnemu gelu za tuširanje Snow Fairy. Bubbly je bil za razliko od Snow Fairya bolj svež in sladen. Dišal je po citrusih - po pomarančah, a je imel tudi nekaj sladkastih not. Tekstura je bila bolj gosta in ''želatinasta'', zato sem potrebovala zelo majhno količino gela za eno prhanje (posledično sem imela gel zelo dolgo), a po drugi strani me je motilo, da sem gel s težavo izstisnila iz embalaže. O njem se že pisala v posebni praznični objavi Lush izdelkov.
Ponovni nakup: Mogoče - ko bo na voljo, seveda. A vseeno mi je malenkost ljubši Snow Fairy, sploh, ker ni tako gost in se lažje izstisne iz plastenke.

Yves Rocher olje za tuširanje Kokos: Olje za tuširanje, ki je po teksturi spominjalo na L'Occitane mandljevo olje. Bilo je bolj gosto, se je odlično penilo (že ob manjši količini olja) in kože ni izsuševalo. Ravno nasprotno - koža je bila precej mehka in navlažena (uporabo kreme sem tako lahko izpustila). Izdelek mi je bil zelo všeč, saj je bil odlična alternativa L'Occitane olju za prhanje. 
Vonj mi je bil zelo ljub, dišal je precej toplo, po kokosu - podobno, kot njihova dišava s kokosom.
Ponovni nakup: Nakup sem že želela ponoviti, a ga trenutno ne spletu ne najdem.

Palmolive gel za tuširanje Berry Delight: En mojih ljubših gelov za prhanje. Imel je kremno teksturo, ki je bila nežna in ne izsušujoča. Najbolj všeč mi je bil vonj po jagodičevju. Vonj je bil gurmanski, kremast in ne pocukran; meni je dišal po jogurtu z gozdnimi sadeži. Dišal je res za pojest, pa tudi na koži sem ga vonjala še kar nekaj časa.
Ponovni nakup: Da, nakup nameravam ponoviti že zelo kmalu - vonj je precej poletni.

Dove Purely Pampering krema za prhanje Z naravnimi negovalnimi olji in Sladka smetana & Potonika: Geli za tuširanje z bogato, kremno teksturo, ki kože ni izsuševala, poleg tega pa po njih včasih niti nisem potrebovala vlažilne kreme, saj so bili tile geli precej negovalni. Vsi njihovi geli se lepo penijo, vonji so odlični ter se dlje časa obdržijo na koži. Prvi je imel precej nevtralen, ''čist'' vonj, medtem, ko je drugi dišal bolj sladko in rahlo cvetlično. Zaradi svoje bogate teksture so eni mojih najljubših tuš gelov, najraje pa jih uporabljam pozimi.
Ponovni nakup: Da.

L'Angelica Officinalis gel za prhanje za suho in občutljivo kožo Oves: Nežen in nevtralen gel za prhanje, ki se je dobro penil, kožo pa je lepo očistil in je ni dražil ali izsuševal. Ni bil sicer ekstra negovalen, zato suha koža po prhanju vseeno potrebuje še kremo, a mi je bil zelo, zelo všeč zaradi nevsiljivega in nežnega vonja ter zaradi bogate, kremaste teksture. P.S.: Ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov, parabenov, parafinov in silikonov.
Ponovni nakup: Da + obenem želim preizkusiti še druge vonje.
Just Switzerland intimno milo: Najboljše intimno milo, ki sem ga kadarkoli preizkusila. In to ne pišem kar tako, saj sem preizkusila že malo morje intimnih mil. Milo je imelo tekočo, gel teksturo, se je lepo penilo in za eno uporabo je bila potrebna zelo majhna količina, zato sem ga imela zelo dolgo. Bilo je izredno nežno do moje sluznice, saj je ni izsuševalo ali dražilo, dalo pa mi je občutek svežine. O milo sem se podrobneje razpisala tukaj.
Ponovni nakup: Da.

Balea piling za telo Kokos & mleko: Piling je bil nežen - imel je kremno teksturo in manjše, ne preveč grobe delčke, pa vendar je kožo kljub temu lepo zdrgnil, oziroma odstranil odmrle celice. Koža je bila po uporabi mehka. Na splošno sicer obožujem bolj grobe pilinge, ki kožo bolj učinkovito zdrgnejo, a vseeno mi je bil ta zelo všeč - za dneve, ko raje posežem po čem bolj nežnem (to je dejansko moj najljubši ''nežnejši piling''). Dišal je nežno po kokosu (bolj nevtralna, nepocukrana različica). 
Ponovni nakup: Še imam enega za porabiti, drugače pa verjetno nakupa ne bom mogla ponoviti, saj se verjetno ne dobi posamezno (prejela sem ga v darilnem setu skupaj s spodaj omenjenim losjonom + kopeljo).

Balea losjon za telo Kokos & mleko: Losjon je imel lahkotno in hitro vpojno teksturo, ki pa je dobro navlažila mojo kožo. Za pomladne in poletne mesece je bil idealen, za hladnejše mesece pa je vseeno premalo negovalen (takrat prisegam na masla za telo). Vonj mi je bil zelo všeč, saj je bil nežen, nevsiljiv - dišal je blago po kokosu. Izdelek je bil v mojem poletnem Project Panu, ki sva ga delali skupaj z Mašo (uvodna in finalna objava).
Ponovni nakup: Ne, ker imam še enega za porabiti, pa tudi drugače imam preveč krem za telo.

The Body Shop maslo za telo Mango: Izdelek, za katerega mi je zelo žal, da sem ga (že) porabila do konca, saj je bil zelo prijeten za uporabo. Šlo je za eno najboljših krem za telo, oziroma t.i. masel za telo. Kot je značilno za vsa The Body Shop masla za telo, je tudi tole bilo precej gosto in hranilno. Tudi vonj je bil en mojih ljubših. Dišal je po sočnem, pristnem, sveže utrganem mangu. Njihovim izdelkom sem že nekaj besed namenila tukaj in tukaj.
Ponovni nakup: Da, a bolj v jeseni, saj trenutno posegam po bolj lahkotnih kremah za telo. Drugače pa imam za porabiti še veliko verzijo masla s kokosom. Pred kratkim pa sem si privoščila tudi bananin jogurt za telo (kmalu pokažem svoj celoten The Body Shop nakup).
Le Couvent des Minimes vsakodnevni deodorant s kristalnim kamnom: Deodorant, o katerem sem že pisala v moji prejšnji objavi (izdelki, ki so me razočarali). Čeprav je šlo za malo bolj zdravo varianto deodoranta, pa me je le-ta razočaral, saj me je po njem koža vedno precej srbela in je bila tudi razdražena, zato ga nikoli nisem mogla imeti dolgo na koži. Drugače pa je deodorant zelo lepo dišal, bil je hitro vpojen in je imel odlične sestavine (brez alkohola, parabenov in alumijevega klorohidrata).
Ponovni nakup: Ne.

Rexona deodorant Sexy Bouquet in Happy Morning: Deodoranti, ki sem jim zvesta že kar nekaj časa. Odlično dišijo, ne puščajo madežev, saj se hitro vpijejo v kožo, preprečujejo neprijeten vonj in po njih nikoli nimam mokrih madežev pod pazduhami. Dejansko zvečer še vedno vonjam deodorant, zato se nanje lahko zanesem tudi v najhujši vročini. Happy morning je dišal po breskvi in divji malini, medtem ko je Sexy bouqeut imel vonj po jagodi in marelici.
Ponovni nakup: Da, a sedaj bom spet malce preklopila na Nivea deodorante, saj sem pred prvim nakupom Rexoninih bila zvesta Niveinim in le-ti imajo sedaj tri nove vonje, ki me mikajo. Poleg tega pa se zadnje čase navdušujem še nad naravnim deodorantom v kremi - Nelipot.

Bath & Body Works meglica za telo Be enchanted: Meglica, ki me je tako navdušila, da je moja ''obsedenost'' z Bath & Body Works izdelki le še narasla. Zelo mi je bil všeč sladkoben vonj - šlo je za mešanico cvetličnih, sadnih in lesnih not. Meglica je lepo odišavila mojo kožo (na koži se ni obdržala dolgo), jo osvežila, vonj pa se je najboljše obdržal na laseh in oblačilih. Sedaj, ko sem porabila tole vodico (porabljala se zelo počasi), pa sem že naročila nekaj drugih B&BW vodic - bolj poletnih verzij. Izdelek je bil v mojem Project Panu. Podrobnejše mnenje o sami vodici in nekaterih drugih Bath & Body Works izdelkih pa najdete tukaj.
Ponovni nakup: Čeprav mi je meglica izredno lepo dišala, pa je ne bi kupila ponovno, ker je še toliko drugih vonjev B&BW meglic, ki jih želim preizkusiti.

Avon toaletna vodica Slip into Daring: Zanimiva cvetlično-sadna dišava, ki je dišala predvsem sadno in pudrasto. Vonj je bil zelo zapeljiv, ženstven, malo bolj ''globok'', topel in močnejši - a ne vsiljiv. Natančne note najdete tukaj. Primeren je bil za večerne izhode. Obstojnost je bila odlična. Avon ima zame odlične dišave, saj so poceni in dobro obstojne.
Ponovni nakup: Če se ne motim se več ne dobi, drugače pa bi nakup z veseljem ponovila. 

Le Couvent des Minimes kolonjska vodica Eau Sereine: Še en izdelek, ki sem ga imela v letošnjem poletnem Project Panu in ga uspešno porabila do konca (uvodna in finalna objava). Šlo je za mojo najljubšo kolonjsko vodico, ki sem jo pomladi in poleti vedno zelo rada uporabljala. Všeč mi je bila predvsem zaradi zelo posebnega, prijetnega vonja. Dišala je zelo nežno - po mandarini in sivki, zato dišava za poleti ni bila pretežka. Delovala je zelo osvežilno, kar mi je poleti všeč. Oceno kolonjske vodice najdete tukaj.
Ponovni nakup: Da, a verjetno letos ne, saj želim malce zmanjšati svojo zbirko dišav.
L'Occitane mini krema za roke Mandljevo mleko: L'Occitane kreme za roke so moje najljubše. Za mene so ravno prav vlažilne, ne pustijo mastnega sloja, oziroma se vpijejo dovolj hitro, da čez nekaj minut lahko normalno delam stvari z rokami - ponavadi ne maram krem za roke, ki se dolgo ne vpijejo (ne morem biti dolgo pri miru :P); zato so zame te idealne. Všeč mi je tudi embalaža, ki je dovolj majhna, da jo lahko spravim v manjšo torbico ali žep in jo tako imam vedno na dosegu roke. Imajo odlične vonje, ta vonj, ki sem ga nazadnje porabila je med mojimi najljubšimi. Ima nežen, a topel sladkoben in oreškast vonj po mandljih - za pojest. Moje podrobnejše mnenje o L'Occitane kremah najdete tukaj.
Ponovni nakup: Imam še nekaj mini verzij za porabit + še nekaj krem drugih znamk, zato moram pred ponovnim nakupom zmanjšati zbirko ostalih krem.

Bath & Body Works antibakterijski gel za roke Merry Berry Kiss: Že v prejšnjih Empties objavah ste najbrž zasledile, da sem navdušena nad B&BW antibakterijskimi geli za roke in tudi tale ni bil nobena izjema. Lepo je razkužil moje roke (brez izsuševanja), v kožo se je vpil izjemno hitro, hkrati pa ni pustil nobenega lepljivega filma, pa še vonj se je zelo, zelo dolgo obdržal na rokah. Tale vonj je bil en mojih najljubših, saj je dišal po jagodičevju, natančneje po malinovcu. Pri B&BW gelih mi je všeč, da so v mini embalaži in jih tako lahko imam vedno na dosegu roke.

Ponovni nakup: Da, že na splošno + rada bi si še kdaj privoščila tale specifičen vonj, v kolikor bom imela priložnost.

Bath & Body Works nežno milo za roke Holly Jolly Berry in Merry Berry Kiss: Še en Bath & Body Works produkt, nad katerim sem izjemno navdušena. Šlo je za  nežna mila za roke, ki so imela puhasto teksturo. Formula je precej nežna, a učinkovita. Mila mi roke niso izsuševala, četudi sem si jih včasih umivala precej pogosto. Tako kot večina njihovih mil, sta tudi ti dve imeli fantastičen vonj, zaradi katerih je umivanje rok bilo veliko prijetnejše. Oba vonja sta bila praznična, zimska. Prvi je dišal po malinah in granatnem jabolku (bolj je izstopalo granatno jabolko-vonj je bil sočno saden), drugi pa podobno kot zgoraj omenjeni antibakterijski gel - po malinovem sirupu (bolj sladko, z noto vanilije).
Ponovni nakup: Žal sem porabila vsa B&BW mila, ki sem jih imela na zalogi. Upam, da se v bližnji prihodnosti spet pojavi priložnost za nakup novih (ne bi se branila letne zaloge njihovih mil :)).


Kateri izdelek pa ste v porabile nazadnje?



You Might Also Like

0 komentarji

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3