Makeup Empties #1

ponedeljek, junij 04, 2018

Že nekaj časa posebej zbiram embalaže porabljenih makeup izdelkov, da bi vam jih pokazala v novi seriji objav, ki jo odpiram danes. In sicer gre za  ''Makeup empties'' serijo. Poleg ''navadnih'' porabljenih izdelkov vam bo na vsake toliko pokazala še makeup izdelke/ličila, ki sem jih porabila nazadnje. Vem, da obožujete t.i. ''empties'' objave in da so moje že tako ali tako vedno predolge, tudi brez ličil, zato bom z vami mnenje o ličilih, ki sem jih porabila, delila v ločeni objavi. 
Poleg tega pa delam dva projekta, kjer poskušam porabiti nekaj ličil do konca, zato bo ločena objava bolj na mestu/pregledna. Obenem bom tudi približno dobila občutek, koliko makeupa dejansko porabim v določenem času.
Benefit maskara They're Real: Zelo opevana maskara iz dražjega cenovnega ranga, ki pa je mojim trepalnicam dala precej ''povprečne'' rezultate: povprečno dolžino in volumen, premalo jih je privihala. Moje trepalnice so drugače dokaj goste in ''v redu'' (niso ravno najdaljše, niso pa tudi čisto kratke) dolžine, a so ravne, zato mi je pri maskarah najbolj pomembna privihanost. Všeč mi je bilo le, da je bila res obstojna skozi ves dan. So mi pa bolj všeč cenejše maskare, saj ima večina na meni boljši efekt. Imela je silikonsko krtačko, ščetine so bile manjše. O njej sem pisala tudi v objavi o izdelkih, ki so me razočarali.
Ponovni nakup: Ne.

Benefit maskara Roller Lash: Še ena maskara s silikonsko krtačko in manjšimi ščetinami (+imela je še rahlo ''ukrivljeno'' krtačko). Je pa za razliko od zgoraj omenjene, Roller Lash zame ena boljših maskar, ki sem jih kadarkoli preizkusila. Trepalnice je res lepo ločila in jih ni nič zlepila, obenem pa jih je še noro privihala in podaljšala. Ponuja vse, kar od maskare tudi pričakujem. Zame je bila vredna višje cene.
Ponovni nakup: Da, ob prvi priložnosti (pri nas se ne dobi).

Too Faced maskara Better than Sex: Naslednja je maskara, ki je imela ''navadno'' krtačko z gostejšimi ščetinami, bila je v obliki peščene ure. Formula je bila gostejša in zaradi gostih ščetin je na trepalnicah ustvarila bogat volumen, jih odebelila, obenem pa še noro podaljšala. Dala je res efekt umetnih trepalnic in zaradi tega mi je bila zelo všeč. Edini minus je bil, da je trepalnice prehitro zlepila, če sem nanesla preveč slojev ali le-ti niso bili ''tanki''. Nekatere punce pravijo tudi, da sem ji tale maskara prehitro suši in da se jim kruši, vendar sama s tem nisem imela težav - sem pa maskaro res tesno zaprla po vsaki uporabi.
Ponovni nakup: Že opravljen. Pred kratkim pa sem porabila še vodoodporno verzijo Better than Sex in sem ugotovila, da mi je slednja še malenkost bolj všeč, saj je še bolj obstojna in lepše drži privihanost samih trepalnic.

L'oreal maskara Paradise Extatic: Maskara z ''navadno'' krtačko, ki močno spominja na krtačko pri Better than Sex maskari, saj so ščetine prav tako goste in podobno ''razporejene''. Razlika je le v obliki same krtačke, saj krtačka pri Paradise Extatic nima oblike peščene ure. Drugače pa tudi po efektu L'orealovo maskaro nekateri radi primerjajo z Better than Sex, oziroma jo imenujejo celo ''dupe''. Zame tale Paradise Extatic maskara nikakor ni ''dupe'' ali nadomestek za BTS, saj efekt pri L'orealovi niti približno ni tako dober. Sicer maskara da lep volumen in trepalnice odebeli, vseeno pa spet ne da tako dramatičnega volumna in jih ne podaljša tako zelo. Tudi drobi se bolj, pa še zelo hitro se posuši (moja je bila suha že po enem mesecu), kar je glede na višjo ceno (je najdražja L'oreal maskara, tudi če gledamo razmerje med ceno in militražo), nedopustno.
Ponovni nakup: Ne.

L'oreal maskara Mega Volume Miss Hippie: Še ena maskara, ki sem jo kupila, ker je bila povsod tako pohvaljena. Na splošno sem z L'oreal maskarami res zelo zadovoljna, a ta je bila ena zame ena najslabših. Moje trepalnice je le ''obarvala'', jim dodala nekaj volumna in to je bilo to. Trepalnice so izgledale precej naravno in nepoudarjeno. Sem pričakovala malce več volumna (glede na opevanost in ime ''mega'' volume) in vsaj malo podaljšanja, če že ne privihanosti. Krtačka je bila ravna, klasična, z gostejšimi ščetinami.
Ponovni nakup: Ne.

Catrice maskara Glam & Doll Volume Waterproof: Po zelo dolgem času sem preizkusila tudi eno Catrice maskaro. Ne vem zakaj, ampak nikoli ne kupim Catrice maskar. Če hočem poceni in dobro maskaro, se ponavadi obrnem kar k Essence, ki me tukaj nikoli ne razočara, saj za nizko ceno ponuja odlične maskare. Pri ostalih makeup kosih (šminke, senčila, laki, itd.), pa je ravno obratno in raje kupujem pri Catrice. Torej, porabila sem eno Catrice maskaro, ki me je prijetno presenetila. Imela je silikonsko krtačko z zelo majhnimi ščetnimi in v obliki ''smrečice''. Zelo mi je bil všeč efekt na mojih trepalnice. Trepalnice je zelo lepo ločila, jim dodala nekaj volumna, jih podaljšala in še privihala. Če sem želela še malo bolj dramatičen volumen, oziroma rahlo ''pajkaste'' trepalnice, pa sem preprosto nanesla še kakšno drugo maskaro z gostejšimi ščetinami.
Ponovni nakup: Da, ko porabim nekaj drugih maskar. Bi pa želela preizkusiti še kakšno drugo Glam & Doll maskaro (imajo več različic - v roza tubici, svetlo modri, črni, vijolični,...).

Essence maskara Get Big! Lashes: Zadnja maskara, ki sem jo porabila, pa je od Essence. Sicer žal več ni v prodaji, pa vseeno bi ji namenila nekaj besed, ker mi je bila zelo všeč. Na meni je ustvarila učinek umetnih trepalnic, saj je dala trepalnicam ogromno volumna, jih občutno podaljšala in za piko na i še privihala. Krtačka je bila klasična, a zelo velika in široka ter z gostimi ščetinami.
Ponovni nakup: Žal to več ni možno, bom pa zagotovo preizkusila še kakšno Essence maskaro. Moja favoritka je drugače zelena Lash Princess, zadnji teden pa preizkušam še Volume Stylist Lash Extension, ki mi je tudi zelo, zelo všeč.

Urban Decay Primer Potion primer za veke Original (manjka na sliki - nekam sem založila embalažo): Porabila sem tudi ''full-size'' primer za veke. Prvič sem preizkusila Urban Decay-evega in brez oklevanja lahko povem, da je zame to najboljši primer vseh časov. Imel je prijetno gostejšo teksturo, ki se je lepo razmazala in na vekah ni delovala mastno, senčila, ki sem jih nanesla nad primer pa so se lepo nanašala in zabrisovala; bila so tudi bolj pigmentirana. Najbolj pa mi je bila všeč glavna funkcija primerja - le-ta je resnično podaljšal obstojnost samih ličil. Le-ta niso bledela, niti se niso nabirala v gubi. Naj povem, da so mi senčila lahko zdržala tudi do naslednjega dneva! Enkrat na pol leta se mi namreč zgodi, da senčil ne odstranim isto noč (recimo, ko sem celo noč zunaj), ampak šele naslednji dan popoldan in takrat so senčila še vedno na svojem mestu - je pa res, da večinoma uporabljam tudi malo dražja senčila (Too Faced, Urban Decay).
Ponovni nakup: Definitivno. Trenutno sicer uporabljam mini verzijo Urban Decay Anti-aging, a mi je original verzija malenkost bolj všeč.
Catrice tekoči eyeliner Dating Joe Black: Odličen tekoči eyeliner, ki je bil dobro pigmentiran, ves dan obstojen, pa tudi nanos je bil lahek in precizen (všeč mi je bil tanek in natančen čopič).
Ponovni nakup: Zaenkrat ne, ker raje uporabljam eyelinerje v "flumaster" obliki.

Catrice eyeliner pen Waterproof: Črtalo v flumaster obliki, ki je imelo dokaj natančno, tršo konico s katero se je dalo lepo ustvariti ravno črto, a zame je bila konica vseeno malenkost predebela. Tudi pigmentiranost je bila preslaba, saj črte nisem mogla narisati na obeh vekah - pigmentiranost je pri drugi veki že začela šepati in zato sem morala pri roki imeti še kakšno drugo črtalo. Obstojnost je bila ok, pa vendar nič posebnega - od vodoodporne verzije sem vseeno pričakovala malce več.
Ponovni nakup: Ne.

Bourjois eyeliner Liner Feutre/Felt-tip Eyeliner Slim: Naslednjo črtalo je moje najljubše črtalo vseh časov. Preizkusila sem že kar nekaj črtal, a odkar sem odkrila tega od Bourjois, ne kupujem več drugih. Črtalo je imelo precizno, a ne preveč trdo konico, s katero se je dalo hitro in enostavno ustvariti tanko ter natančno črto. Je bilo tudi odlično pigmentirano, zato sem z njim brez težav naredila črto na obeh vekah, brez da bi črtalo morala nanesti v večih potegih. Kljub redni uporabi (vsak dan), sem črtalo imela več mesecev.
Ponovni nakup: Že opravljen.

Urban Decay 24/7 Glide-on svinčnik za oči Perversion (2x): Še en izdelek za oči, ki je moj najljubši in ga zvesto kupujem že nekaj časa. Bil je namreč ekstra črn, izjemno kremast in odlično pigmentiran. Za piko na i pa še zelo dobro obstojen. Predvsem je se dobro obdržal v waterline-u, kjer ponavadi večina drugih, (koliko toliko) dostojnih svinčnikov ''pogori'' in jih zato več ne kupujem (črne svinčnike večinoma uporabljam le v ''waterline-u'').
Ponovni nakup: Že opravljen.

Sephora Contour 12hr Wear Waterproof svinčnik za oči Black Lace (2x): Poleg Urban Decay-ejevega svinčnika, sem porabila še črn Sephorin svinčnik, ki je bil dokaj primerljiv z UD-jevim. Tudi tale je bil zelo črn, kremast in dobro pigmentiran. V ''waterline-u'' je bil precej dobro obstojen, pa vendar ne tako dobro kot zgoraj omenjen od UD, še vseeno pa veliko bolje od vseh ostalih črnih svinčnikov, ki sem jih kadarkoli preizkusila. Torej še en odličen črn svinčnik za oči, ki je le malenkost manj pigmentiran in obstojen od Urban Decay-ejevega. Je bolj cenovno dostopen, zato vedno poskušam imeti doma vsaj enega izmed teh dveh. Še najraje pa oba - ko vem, da ne bom tako dolgo zunaj in bom lahko čez nekaj ur popravila črto v WL, uporabim Sephorinega; ko pa sem dlje časa nekje zunaj, pa posežem po Urban D.
Ponovni nakup: Da.
Anastasia Beverly Hills svinčnik za obrvi Brow Wiz (odt. Taupe): Svinčnik za obrvi, ki je bil včasih moj najljubši. Bil je lepo pigmentiran in ravno pravšnje teksture, da ni bil pretrd ali premehak, prav tako se ni niti enkrat zlomil. Imela sem ga kar dolgo. Pri njem mi je bilo všeč vse, razen tega, da je bil malo dražji in da je bil za moje svetle obrvi malenkost pretemen, zato sem se odločila poiskati alternativo, ki bo malo svetlejša, ali pa podobnega odtenka in cenejša. Na srečo sem jo našla, zato nakupa verjetno ne bom ponovila. Vseeno sem izdelek rada uporabljala in ABH izdelki za obrvi so res odlični.
Ponovni nakup: Odkar sem porabila tega, sem nakup že ponovila, a sem tudi naslednjo embalažo že skoraj porabila do konca. Nakupa potem po vsej verjetnosti ne bom več ponovila.

Maybelline svinčnik za obrvi Brow Precise (odt. Blonde) - 2x: Preizkusila sem tudi drogerijsko alternativo, ki so jo nekatere blogerke precej pohvalile. Svinčnik mi je bil zaradi odtenka kar všeč (bil je svetlejši od ABH Taupe in hladnejši), prav tako je bil odlično pigmentiran (celo rahlo kremast, oziroma mehkejši), vendar me je zmotilo, da se je svinčnik izjemno hitro porabljal in da se mi je kljub previdni uporabi, včasih zlomil.
Ponovni nakup: Če bi naredili manj krhko teksturo in bi embalaža vsebovala več izdelka, bi ga mogoče še kupila, drugače pa ne.

Max Factor svinčnik za obrvi Brow Shaper (odt. Blonde) - 4x: Najsvetlejši svinčnik za obrvi, ki sem ga kadarkoli preizkusila. Odkar sem ga prvič kupila (je malo novejši - od oktobra 2017, se mi zdi), ga kupujem redno, kar lahko vidite tudi po zgornji fotografiji. Je precej svetel, skoraj malce preveč; a v kombinaciji z malo temnejšim svinčnikom (ki ga bom omenila spodaj), se obnese odlično. Ponavadi z njim zapolnim obrvi na notranji strani in na sredini, zadnjo ''tretjino'' obrvi pa na rahlo zapolnim z Nablinim svinčnikom, ki je malo temnejši. Pri Max Factorju mi je všeč, da je ravno prav trd in dovolj pigmentiran. Imela sem ga za dolgo časa in niti enkrat se mi ni zlomil.
Ponovni nakup: Že opravljen. 

Nabla svinčnik za obrvi Brow Divine (odt. Venus): Svinčnik, ki je bil odlična-cenejša alternativa svinčniku od Anastasia Beverly Hills. Odtenek je bil podoben, a malenkost hladnejši, od ABH Taupe, kar mi je bilo všeč. Sta pa imela primerljivo teksturo, ki je bila ravno prav trda in pigmentirana. Tudi tale svinčnik se mi ni niti enkrat zlomil. Najraje sem ga uporabljala v kombinaciji z Max Factorjevim svinčnikom.
Ponovni nakup: Trenutno uporabljam še en svinčnik od ABH, potem pa bom ponovila nakup tega.

Trend it Up Tropicalize gloss svinčnik za obrvi Eyebrow gloss pen (010): Tale ''gloss'' svinčnik sem kupila v eni izmed omejenih izdaj znamke Trend it Up. Izdelek me je popolnoma navdušil, saj mi je bila zelo všeč kremasta tekstura in naraven videz na obrvih. Zaradi kremavosti se je izdelek lepo nanašal in lepo je zapolnil moje redke obrvi. Ponavadi sem s temnejšim svinčnikom na rahlo obrobila obrvi, potem pa sem jih samo zapolnila s tem gloss svinčnikom. Efekt na obrvih ni bil preveč glossy, ampak se je posušil v žametno mat efekt. Všeč mi je bil tudi odtenek, ki je bil skoraj takšne barve, kot moje obrvi. 
Ponovni nakup: Zelo si želim si, da bi ga lahko ponovno kupila, a žal je bil na voljo le v omejeni izdaji. Sem iskala alternativo, a žal neuspešno.

Essence gel/maskara za obrvi Make me brow (odt. Blondy brows): Pri svinčnikih za obrvi, pa vedno uporabim še gel, oziroma maskaro za obrvi. Nazadnje sem porabila gel od Essence. Sicer nisem preizkusila veliko različnih gelov za obrvi (okoli 3-4), a ta me je nekako najbolj navdušil. Predvsem mi je bila všeč mini krtačka, s pomočjo katere sem lepo počesala vse obrvi, tudi tiste najmanjše. Obrvi je gel lepo obarval, rahlo utrdil in jim dal definicijo. Odtenek je bil popoln za moje svetle obrvi, saj je bil le malenkost temnejši in ni bil pretopel.
Ponovni nakup: Imam za porabiti še dva druga gela za obrvi, drugače pa da - zagotovo.
Lancome šminka za ustnice L'absolu Nu (odt. 301): Moja prva šminka, ki sem jo kdajkoli uspela porabiti čisto do konca (na sliki je le še tisti plastičen del v katerem je bila šminka), juhu! Šlo je za zelo enostavno kremasto šminko z visokim sijajem, ki je ustnice le rahlo obarvala v nežno nude roza barvo, obenem pa jih je še navlažila. Bila je moja vsakodnevna šminka, saj je moje ustnice še polepšala (dala je efekt ''my lips but better'' z nekaj sijaja) in brez težav sem jo uspela porabiti do konca.
Ponovni nakup: Verjetno ne, ker imam preveč šmink, a vseeno mi je bila udobna formula izjemno všeč.


Milani Moisture Lock oljni tretma za ustnice Coconut: Izdelek, ki sem ga letos uvrstila v moj ''Project pan'' projekt, kjer poskušam porabiti nekaj izdelkov čisto do konca. Izdelek sem brez težav porabila do konca, čeprav je bil obupen. Šlo je olje, ki naj bi vlažilo ustnice in odpravilo razpokanost ustnic. Žal olje na mojih suhih ustnicah ni imelo nobenega pozitivnega učinka. Ustnice so bile še bolj izsušene, saj je olje le ''sedlo'' na mojih ustnicah (ni se nič vpilo). Za piko na i, je olje imelo še obupen umeten in moteč vonj, čeprav bi moralo dišati po kokosu. To je bilo zame veliko razočaranje, saj obožujem izdelke, ki dišijo po kokosu. O izdelku sem pisala tudi v objavi o produktih, ki so me razočarali.
Ponovni nakup: Ne.

Essie lak za nohte Cute As A Button: Med mojimi ''porabljenčki'' se je žal znašel tudi moj najljubši lak za nohte. Oboževala sem ga tako zaradi lepe poletne barve (koralno roza), kot tudi zaradi obstojne in lepo mazljive formule. Na splošno so Essie laki moji najljubši laki za nohte, imam jih v različnih barvnih odtenkih (tukaj si lahko pogledate mojo Essie zbirko izpred nekaj let -  sedaj je še malo bolj razširjena).
Ponovni nakup: Redko porabim lak za nohte do konca in še redkeje ga ponovno kupim, a tega zagotovo bom.

Catrice 2v1 podlak in nadlak za nohte Gel Like: Priročen 2v1 lak za nohte, ki se uporablja za kar dva namena - deluje kot podlak in kot nadlak. Kot podlak: prepreči razbarvanost nohtov in deluje kot zaščitna plast; nadlak: podaljša obstojnost barvnega laka za nohte in da sijoč videz nohtom. Lak sem zelo rada uporabljala, saj sem namesto dveh ločenih lakov (podlaka in nadlaka) lahko uporabila en sam izdelek. Lak je res preprečil razbarvanost nohtov, obenem pa je za kakšna dva dni podaljšal tudi obstojnost samega laka za nohte + lak je naredil bolj sijoč. Sicer ni imel nobenih ''negovalnih'' lastnosti (preprečevanje cepljenja/lomljenja nohtov), pa vendar je bil zelo priročen (se je tudi hitro sušil).
Ponovni nakup: Mogoče.


Kateri kos ličila pa ste ve nazadnje porabile?



You Might Also Like

2 komentarji

  1. Odlična objava, sem jo prav z užitkom prebrala, ker takih je žal zelo malo zadnje čase. Sem dala Roller Lash na wishlisto, ker zdaj sem slišala pa že toliko pohval, da moram enkrat to sprobat. Pa tisto vodoodporno od Catrice tudi, mogoče pa kdaj še od Too Faced.

    Pa respect, da ti je uspelo porabit lak za nohte :) Meni se še Seche Vite zgosti preden ga porabim do konca.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, Mateja, tvoje pohvale in tudi komentarja na sploh, sem vedno zelo vesela. :)
      Roller Lash maskara je res ekstra dobra. Vem, da ti tudi iščeš privihanost pri maskarah in sem prepričana, da bi ti bila zelo všeč, sploh ker tvoje lepe dolge trepalnice drugega tako niti ne rabijo. :) Tudi Catrice ni slaba za svojo ceno. Opažam, da so meni najbolj všeč ravno maskare s silikonsko krtačko, se mi zdi, da mi najlepše privihajo trepalnice.

      Hvala. :) To, da sem porabila lak do konca, res pove veliko o tem, kako mi je všeč, ker tudi sama zelo redko porabim lak do konca.

      Izbriši

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3