Fall Beauty Products

petek, oktober 05, 2018

Jesen je poleg poletja moj najljubši letni čas. Obožujem (še) topel jesenski sonček, rumeno obarvano listje, tople volnene šale, pletene puloverje, vonj sveže pečenih kostanjev, nabiranje gob, igranje z barvnim makeupom, srkanje vročega kakava v objemu dragega (ob dišečih svečkah) ter seveda razvajanje z negovalnimi izdelki za telo. 
Trenutno sem precej jesensko razpoložena, predvsem kar se tiče lepotnih produktov, zato sem se odločila, da z vami delim nekaj mojih najljubših jesensko obarvanih produktov, brez katerih v tem času ne morem.
Urban Decay 24/7 Glide-on svinčnik za oči (odt. Muse)
To jesen so mi zelo všeč toplejši (šimrasti) toni na vekah, zato sem v to objavo vključila tudi rjav šimrast svinčnik za veke od Urban Decay, ki lepo popestri vsak makeup look - tudi navadno rjavo mat senčko. Ta formula svinčnikov je moja najljubša, saj je kremasta in lepo drsi po koži, se dobro zabriše in tudi sama pigmentacija je vrhunska (dovolj je že en poteg po koži). Svinčnik najraje uporabljam kar namesto eyelinerja na zgornji veki, za bolj ''soft'' izgled, včasih pa ga nanesem tudi na spodnjo veko in dobro zabrišem.
I Heart Makeup paleta senčil za oči Rose Gold
Še en produkt za oči, ki me močno asociira na jesen, saj so barve pravšnje za tale letni čas. Gre za I Heart Makeup paleto senčil Rose Gold, ki vsebuje veliko toplih jesenskih odtenkov. Dejansko v paleti ni niti enega odtenka, ki ne bi ustrezal temu letnemu času. Vsebuje predvsem šimraste odtenke vseh živahnejših jesenskih barv, pa tudi rjavkaste in rdeče mat. Paleto mi torej ponuja neeeeskončno možnosti in mi da inspiracijo za ustvarjanje jesenskih makeup lookov. Moj najljubši odtenek trenutno je brusnično rdeč odtenek (Dirty Rich), ki ga najraje uporabljam na centru veke.
Nuxe balzam za ustnice Reve de Miel
V jesenskih mesecih se zagotovo hladnejše vreme naprej začne čutiti na ustnicah, ki postanejo bolj suhe in razpokane. Čeprav skozi leto sama nimam težav s suhimi ustnicami, pa jeseni tudi moje ustnice postanejo bolj občutljive in izsušene. Takrat posežem po čimbolj hranljivem balzamu. Pri meni je to Nuxe balzam Reve de Miel, ki je gotovo večini od vas že znan, saj je definitivno najboljši balzam za hladnejše dni. Dejansko je to edini balzam, ki pomaga mojim ustnicam, ko so res zelo izsušene in razpokane. Najraje ga nanesem zvečer, pred spanjem, v debelejši plasti in zjutraj so moje ustnice lepo nahranjene ter zmehčane. Potem ga nanesem še enkrat dopoldan in to mi do večera večinoma zadostuje. Balzam ima gostejšo medeno teksturo, zato na ustnicah deluje zelo blagodejno. Tudi vonj je prijeten, medeno citrusen.
MAC retro matte šminka (odt. Ruby Woo)
Ena mojih najljubših klasičnih mat šmink za ustnice. Zadnje čase ne uporabljam več toliko klasičnih šmink v ''stiku'', ker imam raje tekoče, vendar je tale ena redkih izjem. Všeč mi je sama formula, ki je zelo mat. Na ustnicah je sicer malce izsušujoča, vendar, če ustnice prej primerno negujem (z balzami, pilingom), nimam nobenih težav. Je tudi zelo dobro pigmentirana, se kljub suhi formuli lepo nanaša in se dolgo obdrži na ustnicah (pusti celo rahel ''stain''). Sicer šminko rada uporabljam skozi celotno leto, vendar je zaradi odtenka bolj primerna za jesenske mesece. Odtenek je temnejši, klasičen hladno rdeč - en najbolj popularnih MAC šmink in definitivno odtenek, ki paše k vsemu. 

L'oreal les Chocolats tekoča mat šminka za ustnice (842 Candy Man)
Šminka, ki sem jo začela preizkušati šele pred kratkim, saj se pri nas (še) ne dobi. Gre za tekočo mat šminko z mat efektom in z omamnim vonjem po čokoladi. Odtenek je hladnejši rjavo-rozast in je meni osebno ljubši za uporabo v hladnejših mesecih, saj poleti in spomladi raje posežem po bolj živih ter toplih roza šminkah. Formula je res mat mat, malce bolj lepljiva, a noro obstojna (preživi tudi hrano in poljubljanje). Je sicer lahko izsušujoča, a na ustnicah meni ne poudari suhih predelov in se ne ''lušči''/''poka'', kot šminke s podobnimi formulami. V teh jesenskih dneh je pred nanosom šminke obvezna še uporaba hranljivega balzama za ustnice.
Catrice balzam za ustnice Dewy-ful Lips (odt. 030 Dr. Dewlittle)
Mat šminke v tem letnem času niso preveč udobne in primerne za nošenje vsak dan, zato imam v tem času rada na razpolago tudi kakšno bolj ''varno'' in vlažilno opcijo. Nov Catrice balzam (iz nove jesenske prenove) vsekakor zelo ''paše'' sem zraven, saj nudi vse, kar sama iščem pri izdelkih za ustnice v tem letnem času. Ima namreč udobno vlažilno formulo, ki vlaži ustnice (gre za neke vrste obarvani balzam/gloss), obenem pa ustnicam da lepo in dokaj intenzivno barvo. Na ustnicah barva zelo dolgo ne ostane, vendar pa vseeno pusti vlažilen občutek (vsebuje karitejevo maslo) še dolgo za tem, ko šminka izgine. Balzam je idealen za dneve, ko imam bolj suhe ustnice, vendar pa zaradi tega ne želim izpustiti ''šminke'', oziroma imeti neobarvanih ustnic. S tem izdelkom tako lahko imam oboje - nego za ustnice in hkrati obarvane ustnice. Moj balzam je v temno rdečem odtenku z rjavim podtonom.
Bath & Body Works antibakterijski gel za roke Marshmallow Pumpkin Latte
Odkar sem odkrila Bath & Body Works PocketBac razkužila za roke, enostavno ne morem več brez njih. So zelo priročni, saj so v majhnih velikostih in so zato idealni za prenašanje v žepu ali torbici. Antibakterijski geli so izjemno prijetni za uporabo, saj se takoj vpijejo v kožo, je ne izsušijo in nimajo preveč alkoholnega vonja. Na voljo so namreč v različnih, omamnih vonjih in le-ti se na rokah res dobro obdržijo. Zaradi tega jih z veseljem uporabljam, saj moje roke po uporabi dišijo še vsaj 2 uri, kar je dlje, kot pri kremah za roke (obožujem odišavljene roke!). Priznam, da sem, odkar uporabljam te luštne PocketBace, veliko bolj pridna pri razkuževanju rok, kot sem kadarkoli bila pri drugih razkužilih. Moj najljubši vonj za jesen je Marshmallow Pumpkin Latte - je zelo topel, sladek in mene spominja na kapučino ali kakšno drugo kremasto kavno specialiteto. Note: marshmallow, vanilija, kremasta sandalovina, praline, muškatni orešček, buča. Ta vonj je na splošno moj najljubši jesenski Bath & Body Works vonj, zato imam v zbirki tudi losjon za telo in kremo za roke, ne bi pa se branila še meglice za telo z istim vonjem.
The Body Shop krema za roke Honeymania
Šele v hladnejših mesecih začnem bolj redno nanašati kreme za roke, saj prej ne čutim potrebe po tem (moje roke niso preveč suhe). Takrat pa najraje posežem po kremah, ki imajo bolj sladek, pocukran vonj, saj v jeseni in pozimi obožujem močnejše vonje, ki so za poletje ''pretežki''. Definitivno mi je med ljubšimi jesenskimi vonji tudi vonj medu, ki ga pozimi obožujem - predvsem zvečer, v toplem čajčku. Ravno zaradi tega mi je zelo pri srcu The Body Shop-ova krema z vonjem cvetličnega medu. Le-ta ima gel teksturo, ki se hitro vpije v kožo in jo navlaži. Za moje roke je ravno dovolj vlažilna, čeprav bi verjetno za zelo suhe roke bilo premalo negovalna. 

Lush maslo za mehčanje kože Lemony Flutter
Vsekakor pa moram omeniti tudi eno ''heavy-duty'' zadevo, ki je zelo vsestranska in jo rada uporabljam na različnih izsušenih predelih. To je Lush-evo maslo za mehčanje kože, ki je ekstra hranljivo, saj je zelo mastne teksture in na koži pusti zelo negovalen sloj (se kar dolgo ne vpije v kožo). Najraje ga uporabljam za nego obnohtne kožice (predvsem potem, ko odstranim lak za nohte), občasno tudi za mehčanje trde kože na stopalih in na komolcih. Lush priporoča tudi mazanje pod nosnicami, v času prehlada in zamašenega nosu, saj naj bi krema odprla nosnice, obenem pa pomirila razdraženo kožo od brisanja nosu.
Maslo se izjemno počasi porablja, zato ga imam za zelo dolgo. Vonj je precej osvežilen, po limonah. 

Trend It Up lak za nohte Double Volume & Shine (odt. 270)
V jeseni rada nosim temnejše barve na nohtkih - temno rjave, temno rdeče, vijolične, modre, zelene; a sem se tokrat odločila, da vključim le en lakec in sicer takšnega, ki ga v jeseni daleč najpogosteje uporabljam. Odtenek tega laka je moj najljubši in je zelo jesensko obarvan - vinsko rdeč, ima pa rahel, vijoličen podton. Lak se lepo in enakomerno nanaša, ni preveč gost ter je prekriven v dveh slojih. Prav tako ima dobro obstojnost, kljub temu, da gre za zelo poceni lak.
L'Occitane olje za tuširanje Mandelj
Večina gelov za tuširanje, ki jih uporabljam, ni nič posebnega; izjema je L'Occitane olje za tuširanje, ki je enostavno povedano nekaj posebnega. Zaradi posebne, oljnate teksture in fantastičnega sladkobnega vonja po oreščkih je tuširanje z njim čisti užitek. Olje je zame kot luksuz v steklenički in če bi lahko v tem letnem času imela le en gel za tuširanje, bi to zagotovo bil le tale. Vedno, ko se začne jesen, ga privlečem na plano, saj je zaradi sladkobnega vonja in negovalne formule idealen za malce hladnejše dneve. Kot že ime pove, ima izdelek oljnato teksturo, ki pa se v stiku z vodo spremeni v bogato peno, ki lepo očisti telo, obenem pa dobro navlaži kožo in jo naredi res mehko na dotik. Tako suho kožo neguje že med samim tuširanjem. Sama tako po tuširanju velikokrat niti ne potrebujem kreme za telo; izjemoma na stopalih, ki so vedno zelo suha. Zaradi svoje negovalne in nežne formule, je olje primerno tudi za britje, saj lepo zmehča kožo ter je ne iritira. Kot sem že omenila je vonj zelo topel in zimski. 
L'Occitane piling za telo Melting Honey
Obožujem tudi pilinge za telo, zato jih pridno uporabljam skozi celotno leto. V svoji zbirki imam kar nekaj pilingov, vendar sta le dva takšna, ki ju enačim s hladnejšim vremenom.
Prvi je znamke L'Occitane. Žal več ni na voljo, saj je bil del omejene izdaje. Piling ima zelo zanimivo teksturo, ki ni podobna nobenemu drugemu pilingu. Gre za sladkorni piling z tršo in gostejšo, maslene teksture, ki pa se v stiku s toplo kožo lepo razmaže. Piling ni niti nežen, niti ni preveč grob (vsebuje tudi orehove luščine) in kožo naredi prijetno mehko. Na koži po prhanju pusti rahel vlažilen sloj, a efekt je bolj kratkotrajen. 
Seveda pa moram omeniti še omamen vonj - diši namreč po medu, ki ga v tem letnem času obožujem. Vonj medu je cvetličen in deluje zelo luksuzno.

Bath & Body Works piling za telo Cashmere Glow
V tole objavo pa sem nujno morala vključiti še en piling, ki je res ekstra jesensko obarvan in je meni še veliko boljši od L'Occitanovega - predvsem, ker je bolj učinkovit in negovalen. Formula pilinga je precej gosta, zelo sladkorna - vsebuje velike kristalne delce, ki kožo res temeljito zdrgnejo. Piling je sicer precej grob, a se meni ne zdi preveč agresiven. Sama obožujem bolj grobe pilinge, ker je koža po njih lepša - bolj mehka in gladka. Najbolj pri njem pa mi je všeč končni efekt na koži. Piling je namreč izredno negovalen, saj na koži pusti oljnat sloj (efekt je bolj dolgotrajen, kot pri L'Occitane), zato je idealen za jesenske dni, ko je koža že bolj izsušena. Pogosto po tuširanju niti ne rabim kreme za telo. Piling ima tudi zelo prijeten, topel jesenski vonj - diši predvsem po sladki breskvi, v ozadju pa je tudi jagodičevje, vanilija in kremast mošus. 
Nuxe suho olje za telo Huile Prodigieuse
Za jesenske mesece so za telo zelo priporočljiva tudi olja za telo, saj kožo nahranijo, zmehčajo in delujejo pomirjajoče. Sama nisem ravno ljubiteljica olj, saj moja koža ni zelo suha, zato mi je večina olj preveč mastnih in motečih. Izjema je suho olje za telo, od Nuxe, ki je hranljivo, a niti malo mastno. Pri njem mi je najbolj všeč to, da se v kožo nemudoma vpije, koža pa na otip ni oljnata, temveč je le rahlo sijoča, občutek pa je zelo prijeten. Olje je dovolj vlažilno tudi za hladne mesece. Lahko se uporablja tako na telesu, kot tudi obrazu in laseh. Sama ga uporabljam predvsem za vlaženje telesa, občasno tudi lasnih konic in obraza v zimskih dneh (ko imam izsušeno povrhnjico, kar je opazno le pri pudru). Obožujem tudi vonj tega olja, ki je cvetlično-sladek.

Bath & Body Works losjon za telo Marshmallow Pumpkin Latte
Kot sem že omenila zgoraj, pri Bath & Body Works razkužilo za roke, je moj najljubši jesenski B&BW vonj Marshmallow Pumpkin Latte. Tako se v jeseni ob večerih še posebej rada mažem tudi z njihovim losjonom za telo, saj je le-ta zame ravno prav vlažilen. V kožo se precej hitro vpije, vendar pa jo dobro navlaži in predvsem zelo lepo odišavi. Brez pretiravanja, losjon naslednje jutro še vedno vonjam na svoji koži. V svoji zbirki losjonov za telo imam kar nekaj B&BW losjonov z različnimi vonji, vendar tega najraje uporabljam, saj je vonj fantastičen in zelo topel, jesenski. Diši po marshmallow-u, vaniliji, sandolovini, pralinah in zelo rahlo tudi po buči (a vonj slednje ni preveč v ospredju).

The Body Shop maslo za telo Kokos
V jesenskih mesecih pa imam vedno na zalogi tudi malo bolj hranljiv produkt za nego kože, predvsem za mojo trdovratno kožo na stopalih, pa tudi ''kar tako'' - da svojo kožo malce razvajam zvečer (mazanje z hranljivimi kremami ob večerih je zelo pomirjajoče). Preizkusila sem že kar nekaj masel za telo, a The Body Shop-ova so daleč najboljša od vseh. Njihova masla za telo imajo torej kompaktno, masleno teksturo, ki se v stiku s kožo nežno zmehča in je zato lepo mazljiva. Koža je po nanosu zelo mehka in gladka, na njej pa nekaj časa ostane še hranljiv, masleni sloj. Zaradi tega je maslo res odlično za zelo suho in občutljivo kožo. Meni je najbolj všeč za uporabo na stopalih, saj imam tam ekstra suho kožo, to maslo pa je edino, ki mi jo zmehča in nahrani. Moj najljubši vonj za jesen je kokos, ki ni preveč poleten, temveč je veliko bolj nežen in ''zemeljski'' - nevsiljiv oreškast. 
Fragonard parfum Juste un Baiser
Dišava, ki je zame zelo posebna. Kupila sem jo pred leti, ko sem se potepala po Franciji. Obiskala sem tudi priznano parfumerijo Fragonard in si privoščila tudi eno od dišav. Najbolj me je pritegnila dišava Juste un Baiser (Samo poljub), saj je dišala zelo posebno in luksuzno. Vonj mi je še vedno zelo všeč, a ker se pri nas ne dobi, jo uporabljam zelo poredko. Najraje jo uporabljam ravno v tem letnem času, saj ima močnejši in toplejši vonj, predvsem po jantarju, mošusu in vijolici. Bazne note: jantar, mošus, vanilija. Zgornje note: mandarina, vijolica, hruška. Srednje note: cvetlične note, robida, jagoda. Vonj je opojen in zelo dobro obstojen na moji koži - brez težav zdrži od jutra do večera, čeprav ga sama osebno najraje uporabljam zvečer. Moram pa poudariti, da gre za parfum in ne parfumsko vodo, zato je dišava res zelo močna in obstojna. Embalaža je praktična, saj se ne more razbiti, pa tudi zaradi aluminija ima dišava daljši rok uporabe, saj se ne more tako hitro pokvariti (sonce ji ne pride do živega). Upam, da bom kdaj v prihodnosti ponovno dobila priložnost za nakup njihovih dišav, mi je namreč zelo všeč njihov koncept.
Paco Rabanne parfumska voda Olympea Intense
Naslednja dišava je ena mojih novejših pridobitev in od takrat je to moja najljubša dišava vseh časov. Primerna je tako za hladnejše mesece, kot tudi za toplejše. Sama jo uporabljam poleti, kot večerno dišavo in v jeseni, kot dnevno. Dišava je zelo sladka, ženstvena, zapeljiva in topla. Sama vonjam predvsem jantar, slano karamelo, mošus in rahlo ''spicy'' vanilijo. Naravnost obožujem tole dišavo in kljub temu, da imam v zbirki kar nekaj dišav z jantarjem, je tale najbolj posebna.

Oriflame parfumska voda Amber Elixir
Odlična parfumska vodica, nad katero sem se navduševala že lansko jesen in sem jo že skoraj porabila (kar veliko pove). Sama že na splošno obožujem bolj sladke dišave, vendar poleti posegam bolj po sadnih dišavah, medtem, ko pri meni v jeseni in pozimi prevladujejo tople lesne dišave. Ena mojih najljubših not v dišavah je ravno jantar, ki ima zelo topel vonj, zato je kot nalašč za hladnejše mesece. Nota jantarja je tudi glavna nota te dišave, zato mi je res izredno pri srcu in brez nje v tem času ne morem. Bazne note: mošus, sandolovina, jantar. Zgornje note: mandarina, črni ribez, grozdje. Srednje note: mandelj, potonika. 
Yankee Candle svečka Soft Blanket
V jesenskem času pri meni enostavno ne gre brez svečk. Jesen je zame vedno obdobje toplih pletenih puloverjev, mehkih debelih šalov in vročih napitkov v družbi dobrega filma ter v ''objemu'' dišečih svečk. Ena mojih najljubših je Yankee Candle svečka v vonju Soft Blanket, ki diši zelo čisto, nežno in domačno, kot sveže preoblečena posteljnina. Vonj je zelo sproščujoč, prostor prijetno odišavi in te kar zaziba v spanec.
Poleg Yankee Candle svečke pa obožujem še dve bolj sladki, močnejši svečki, ki odlično "pašeta" ob srkanju vročega kakava. Obe imata namreč bolj čokoladni, oziroma kakavni vonj.
Yves Rocher svečka Hruška in kakav
Yves Rocher sem kupila kakšno leto nazaj, bila je del božične kolekcije. Pritegnila me je kombinacija hruške, kakava in karamele, ker mi je zvenela zelo praznično in sladkobno. Dejansko me je tudi v živo očarala, saj je tudi vonj v resnici precej pristen. Meni diši po vroči raztopljeni čokoladi s hruškami. Zelo sladko in hkrati gurmansko.

Bath & Body Works svečka Hot Cocoa & Cream
Kot zadnja pa je Bath & Body Works dišeča svečka. Že odkar sem pred leti prvič slišala za njihovo znamko, sem si želela poskusiti njihove velike svečke, ker jih vse Američanke tako hvalijo. Ko sem le dobila priložnost in na eBayu našla dovolj dobro ponudbo sveč (cena sveče je bila ok, prav tako poštnina - ponavadi so ravno poštnine oderuške), me je čakala naporna odločitev, katero sploh izbrati. Imajo namreč ogromno izbiro in skorajda ni vonja, ki si ga ne bi želela preizkusiti. 
Nazadnje sem izbrala vonj Hot Cocoa & Cream, saj obožujem vonj po kakavu. Vonj me je prijetno presenetil, saj res diši po vročem žlahtnem kakavu, z dodatkom toplega mleka ali smetane. Vonj je prav opojen, sladkoben in ne morem si pomagati, da zraven ne bi srkala vročega kakava. Za pomladne/poletne mesece je sveča zame presladka, a za hladnejši čas je popolna. Tudi gori lepo in prostor zelo odišavi (domači so že ob prihodu v hišo spraševali, kaj tako diši po čokoladi, čeprav sem svečo imela prižgano zgolj v svoji sobi). Sveča je res idealna za tale čas in upam, da mi v bližnji prihodnosti uspe dobiti še kakšno jesensko (predvsem z bučo) ali zimsko (npr. Evergreen). Sveče, ki so definitivno vredne svoje cene.
Kateri pa so vaši najljubši lepotni izdelki za jesen?


You Might Also Like

0 komentarji

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3