Empties #15

torek, oktober 30, 2018

Ponovno vam razkrivam vsebino svojih kozmetičnih ''smeti'', saj sem bila tudi tokrat precej pridna in sem porabila veliko izdelkov iz svoje zbirke. :)
Najbolj sem tokrat ponosna na količino krem za telo, ki sem jih porabila, saj ponavadi do konca ne porabim niti ene. :) 
Ombia dvofazni odstranjevalec očesnih ličil: Moj najljubši odstranjevalec ličil, že nekaj časa. O njem sem pisala tudi v posebni objavi o izdelkih, ki jih kupujem vedno znova - klik. Odstranjevalec je ličila, tudi vodoodporna, odstranil hitro in brez draženja. Je poceni in zelo učinkovit.
Ponovni nakup: Že opravljen, vedno.

Melvita cvetna vodica burbonske geranije: Meni osebno najboljše cvetne vodice za obraz. Obraz dobro navlažijo, ne puščajo lepljivega filma in so nežne. Ponavadi jih uporabljam namesto tonika (nanesem na vatico in si z njo obrišem obraz), velikokrat tudi za osvežitev obraza čez dan (takrat jo preprosto popršim po obrazu). Imela sem že več verzij, vendar nisem opazila večje razlike med njimi. Tale je edino imela malce premočan vonj za moj okus (tudi ostale so ''močne'', vendar pa je ta še močnejša). Moja najljubša tako ostaja sivka, ki zelo blagodejno vpliva na mojo mastno kožo (rahlo zoža tudi pore).
Ponovni nakup: Da, sivkino verzijo.
Lush šampon za lase I Love Juicy: Šampon, ki mi je bil zelo všeč za uporabo v poletnih mesecih, ko so se moji lasje še bolj mastili, kot običajno. Poraba je bilo zelo majhna, saj sem za eno pranje potrebovala zelo majhno količino (odlično se je penil), lase je dobro očistil (brez izsuševanja), le-ti so bili kasneje mehki in navlaženi. Obenem pa so ostali sveži malce dlje - pranje las sem tako lahko premaknila vsaj za en dan, kar je zame že uspeh. O njem sem pisala tudi v favoritih, tukaj.
Ponovni nakup: Da, spet poleti.

Balea šampon za lase s kofeinom: Odličen šampon - dobro je očistil lase, brez, da bi jih izsušil. Po uporabi sem opazila nekaj volumna in da so se lasje manj mastili. Drugače pa nisem opazila nobene večje razlike, kar se tiče zmanjšanega izpadanja las (šampon obljublja manjšo odpadanje las), kljub redni uporabi (vse skupaj sem porabila približno tri embalaže). Drugače pa je šampon ok in poceni. 
Ponovni nakup: Mogoče, trenutno imam še nekaj drugih šamponov za porabit.

Avon sprej za zaščito las pred soncem Advanced Techniques (vsebuje UV filter): Sprej je bil namenjen za zaščito las pred soncem, vendar sem ga sama najpogosteje uporabljala kar kot sprej za lažje razčesavanje las, oziroma tako, da sem ga popršila po vlažnih laseh, da se niso tako vozlali (tako običajno uporabljam Gliss-ove regenatorje za lase v spreju). Ko sem bila na morju pa sem ga preizkusila tudi na plaži in se je dobro obnesel - las ni obtežil, je pa poskrbel, da niso bili tako zavozlani in suhi.
Ponovni nakup: Mogoče prihodnje poletje za na morje, zaenkrat pa tega ne potrebujem, saj uporabljam Gliss spreje.
Schwarzkopf Schauma suhi šampon za lase Cotton Fresh: Dober suh šampon za lase, ki je lepo razmastil mastno lasišče in lasem dal malce volumna. Me je pa pri njem motilo, da mi ni dal toliko volumna, kot Batiste in da se je malo čutil v laseh (medtem, ko se Batiste skorajda ne čuti). Obenem pa se je še zelo hitro porabljal. Še vedno tako Batiste ostaja moj najljubši suhi šampon za lase.
Ponovni nakup: Ne.

Batiste suhi šampon za lase Sweetie in Tropical: Izdelek, brez katerega enostavno ne morem in se znajde v vsaki moji ''empties'' objavi. O njem sem pisala tudi tukaj in tukaj. Je enostavno najboljši suhi šampon za lase daleč naokoli. V laseh se skorajda ne čuti, ni preveč bel, lase pa uspešno razmasti, oziroma posrka vso maščobo, obenem pa da še volumen. Je odlična rešitev za vse, ki imamo hitro masteče lase. Tudi vonji so odlični. Nazadnje sem porabila vonja Tropical (diši po kokosu in je moj najljubši) ter Sweetie (vonj je zelo sladek, za moji okus že preveč pocukran).
Ponovni nakup: Že opravljen, sem si naredila veliko zalogo, ko so imeli 30% popust v Mullerju.
The Body Shop gel za tuširanje Virgin Mojito: Gel je imel prijetno, gostejšo gel teksturo, zato se je odlično penil že ob manjši količini gela. Vonj je bil svež, poleten. Sprva je dišal zelo sveže, poživljajoče - po limeti, kar mi je bilo precej všeč; kasneje, med tuširanjem, pa je postal vonj močnejši in bolj zeliščen - po meti. The Body Shop geli so mi zelo všeč, predvsem različni vonji, vendar me žal ta vonj ni preveč prepričal, saj sem pričakovala, da bo v ospredju bolj svež vonj (po limeti), kot pa zeliščni (metin). Več o ostalih The Body Shop izdelkih, ki sem jih preizkusila, si lahko prebereš tukaj.
Ponovni nakup: Ne, ga ne bi ponovno kupila. Je pa tudi drugače bil vonj na voljo le v omejeni, poletni izdaji. Bom pa zagotovo kupila še kak drug vonj - morda kakšnega božičnega.

Balea gel za tuširanje After Sun: Gel za tuširanje, ki ga kupim skoraj vsako poletje (ta je še od lani, ko sem si naredila ''preveliko zalogo''). Dišal je bolj poletno, po sončni kremi s kančkom kokosa. Imel je rahlo oljnato teksturo in je bil zelo nežen, zato je bil super tudi za razdraženo ali rahlo opečeno kožo.
Ponovni nakup: Da, spet naslednje leto.

Fa gel za tuširanje Lovely Wings: Fa geli za tuširanje so eni mojih ljubših drogerijskih gelov (poleg Dove). Všeč mi je, da imajo kremno in neizsušujočo teksturo ter dobre vonje. Ta je bil iz omejene izdaje. Dišal pa je nežno, po kokosu - ni bil tisti tipičen kokosov vonj, ki ga na primer najdemo v sončnih kremah, ampak je bil bolj čist, ''mlečen''.

Ponovni nakup: Nakup njihovih gelov bi še ponovila, vendar ne tega vonja, saj mi ni bil nič posebnega (preferiram druge vonje).

Fa gel za tuširanje Shower Secrets: Še en njihov gel, tokrat v malce drugačni embalaži. Šlo je za gel za tuširanje (v omejeni izdaji?), ki je bil izdelan v sodelovanju z neko tujo modno blogerko Luiso Lion. Gel je imel vonj po beli breskvi, ki pa je meni osebno lepše dišala v sami embalaži, kot pa med tuširanjem. Kot vedno, je tudi pri tem Fa gelu tekstura bila gostejša in kremna.
Ponovni nakup: Tega vonja več ne bi kupila, ker me ni prepričal - bom raje ostala kar pri njihovi ''stalni'' liniji tuš gelov.
L'Angelica gel za tuširanje & kopel Grenivka: V prejšnji Empties objavi sem porabila svoj prvi tuš gel od L'Angelice. Bil mi je tako všeč, da sem se odločila preizkusiti še kak drug vonj. Tokrat sem porabila gel za tuširanje in kopel v enem. Imela sem poletni vonj z grenivko, ki je bila osvežujoča in je prav ''pasala'' v vročih poletnih dneh. Izdelek sem uporabljala predvsem kot gel za tuširanje ali kot milo za roke, redkeje pa kot kopel. Izdelek se je odlično penil, lepo je dišal in je imel bogato kremno teksturo. 
Ponovni nakup: Da, sedaj imam še dva sladka nova vonja, ki sem ju prejela od fanta (makadamijo in arganovo olje) in sta idealna za tale čas.
Kozmetika Afrodita 100% SPA piling za telo Jagoda: Porabila sem tudi piling, ki mi je bil zelo všeč že v preteklosti. Piling je bil bolj nežen, z majhnimi delci. Sama sicer preferiram bolj grobe pilinge, a se je tudi tale dobro obnesel - kljub nežnosti, je vseeno kožo zmehčal in jo naredil neverjetno mehko. Najbolj pa mi je bil všeč rahlo sladek in kremast vonj po jagodah. Mene je spominjal na jagodni jogurt. 
Ponovni nakup: Da, v prihodnosti, sedaj imam preveč drugih pilingov. Bom pa naslednjič poleg pilinga kupila še mousse iz iste linije, saj je ta kombinacija za nego kože bila moja najljubša.

Fa piling za tuširanje Island Vibes Hawaii Love: Tale piling sem sicer enkrat pred poletjem dobila gratis ob nakupu Fa izdelkov, vendar sem videla, da ga v drogerijah tudi prodajajo (vsaj pred kratkim so še ga). Piling je bil veliko nežnejši od Afroditinega, oziroma je imel teksturo, ki niti ni tako tipična za (prave) pilinge. Šlo je bolj za mešanico med tuš gelom in pilingom. Dejansko je bil to neke vrste tuš gel z dodanimi, nežnejšimi delci, ki so poskrbeli za rahel piling. Tako sem večinoma tale izdelek uporabljala kar kot gel za tuširanje, oziroma ob dnevih, ko nisem želela močnejšega pilinga. Kot piling sam izdelek ni bil nič posebnega - ni dal nekega ekstra efekta na koži. Imel je bolj cvetlični vonj, ananasa nisem zaznala.
Nakup: Ne.

Lush balzam za telo Snow Fairy: Za nego telesa sem uporabljala tudi balzam za telo, ki se je nanašal med tuširanjem. Sprva sem uporabila gel za tuširanje, ga sprala, nato pa nanesla balzam, pustila nekaj trenutkov in sprala. Balzam je bil zelo praktičen in prijeten za uporabo. Imel je gosto in masleno teksturo, ki je po spiranju na koži pustila zelo negovalen in hranljiv sloj. Kožo je izdelek naredil mehko, zato po tuširanju nisem potrebovala še dodatne kreme za telo (super ideja za vse, ki ne maramo mazanja z običajnimi kremami). Tudi vonj je bil odličen - dišal je namreč po sladkorni peni; isto, kot njihov gel za tuširanje Snow Fairy. O njem sem podrobno oceno napisala tukaj.
Ponovni nakup: Letos ne (gre za božično edicijo), saj moram porabiti ostale kreme za telo.

Escada Especially mleko za telo: V zadnjih dveh mesecih sem se kar pridno mazala s kremami za telo. Med drugimi sem porabila tudi manjšo verzijo parfumiranega mleka za telo, ki je bilo v setu s parfumsko vodo Escada Especially. Mleko je imelo prijeten vonj po Especially parfumu - nežen, cvetličen, zato sem ga pogosto kombinirala z dišavo, da je le-ta bila bolj obstojna. Običajno me sicer kreme, ki so zraven dišav ne navdušijo, vendar je tale bila prijetna in začuda zelo vlažilna. Imela je gostejšo teksturo losjona, v kožo se je vpila hitro, vendar pa je na njej pustila tudi vlažilen - malce oljnat in sijoč sloj (zelo podobna tekstura kot pri Nivea losjonu). Zaradi tega sem za eno mazanje potrebovala zelo majhno količino izdelka in sem tako tole mini mleko imela za kar nekaj časa.
Ponovni nakup: Ne, imam veliko drugih krem, vseeno pa je bilo mleko prijetno za uporabo.

The Body Shop sorbet za telo Pinita Colada: Porabila pa sem še malce drugačno kremo, ki me je navdušila s svojo gosto, a lahkotno teksturo. To je The Body Shop sorbet za telo, ki je bil bolj primeren za poletne mesece. Sicer je bil vlažilen, a ker je imel bolj lahkotno in hitro vpijajočo teksturo, ni bil namenjen za zelo suho kožo. Meni je odgovarjal, saj imam najrajši izdelke, ki se hitro vpijejo v mojo kožo, a jo kljub temu vlažijo. Kot že rečeno, je bil ravno dovolj negovalen za poletne mesece, za pozimi pa imam raje njihova masla za telo, ki imajo bolj bogato in negovalno teksturo. Moj je bil v vonju Pinita Colada - imel je krasen vonj po ananasu in kokosu (iz omejene izdaje).
Ponovni nakup: Da, zagotovo, a šele naslednje poletje, saj bom sedaj uporabljala bolj bogate kreme za telo.
Garnier Mineral deodorant Invisible: Mojo novo odkritje. Vedno sem kupovala le Nivea in Rexona deodorante, vendar sem pred kratkim prvič preizkusila Garnier deodorant, saj sem o njih že v preteklosti prebrala kar nekaj pohval. Deodorant mi je bil zelo všeč, saj se je hitro vpil v koži, ni puščal nič belih sledi, bil pa je tudi zelo učinkovit pri preprečevanju potenja. Vonj je bil prijeten (ni bil vsiljiv), rahlo cvetličen in se je na koži obdržal ves dan.
Ponovni nakup: Da, zagotovo.

Rexona deodorant Sexy Bouquet: Eni mojih najljubših deodorantov. Ne puščajo sledi na oblačilih, preprečujejo neprijeten vonj in potenje, ne dražijo kože ter odlično dišijo. Moj najljubši vonj je ravno Sexy Bouquet, ki diši po jagodi in marelici (vonj ni premočan).
Ponovni nakup: Da, vendar sem sedaj spet preklopila na Nivea, odkrila pa sem tudi Garnier-jeve, ki so vrhunski (mislim, da so še skoraj boljši kot Rexona).

Puma toaletna voda Flowing: Porabila sem dišavo, ki je bila moja ''go-to'' dišava na prehodu iz osnovne šole v srednjo. Tole zadnjo stekleničko sem kupila pred dobrimi 3 leti, ker me je zanimalo, če mi bo še vedno tako všeč. Sicer je dišava še vedno ok, a mi ni več tako všeč, kot včasih. Je namreč postala preveč dekliška za moj okus, zato sem jo uporabljala bolj poredko. Dišava je imela precej pocukran, lesno-pudrast vonj. Note lahko najdete tukaj.
Ponovni nakup: Ne.

Escada toaletna voda Island Kiss: V nasprotju s Pumino dišavo, pa sem zelo rada uporabljala Escadino toaletno vodico iz omejene izdaje, zato sem bila kar malo žalostna, ko sem jo porabila do konca. Šlo je za poletno dišavo, ki je bila na voljo leta 2011. Sama obožujem Escadine poletne izdaje, saj vsako leto izdajo vonj, ki je meni pisan na kožo. Vse njihove poletne edicije so zelo tropske - s sladkimi sadnimi notami. Ta je imela zelo lahkoten, a še vedno sladek vonj. Šlo je za mešanico manga, sočne breskve, z dodatkom mošusa in lesnih not. Podrobnejše note lahko najdete tukaj. Zelo prijetna dišava, čeprav je moja najljubša še vedno Born in Paradise.
Ponovni nakup: Žal to več ni možno.
Bath & Body Works antibakterijski gel za roke Twisted Peppermint in Frosted Coconut Snowball: Izdelek, brez katerega ne morem in ga uporabljam na dnevni ravni, zato se znajde v vsaki moji ''empties'' objavi. To so antibakterijski geli za roke. Všeč so mi, saj ne puščajo lepljivega filma, ne izsušijo kože, obenem pa so v priročni mini embalaži in imajo odlične vonje, zato se za vsak okus najde kakšen. Všeč mi je, da se vonji na rokah lepo obdržijo, zato me vedno vsi sprašujejo, kaj tako lepo diši. Tokrat sem porabila vonja Twisted Peppermint in Frosted Coconut Snowball. Twisted Peppermint mi je dišal po barvnih mentolnih bombončkih s čokolado, ki sem jih jedla včasih; Frosted Coconut Snowball pa po kremastem kokosu, a ne s tako sladko noto, kot jo najdemo ponavadi v sončnih kremah.
Ponovni nakup: Da, vedno.

The Body Shop krema za roke Honeymania: Krema za roke, ki je imela lahko gel teksturo. V roke se je vpila hitro in jih ravno prav navlažila (nimam težav s preveč suhimi rokami). Meni je bila všeč, saj ne maram krem, ki se dolgo ne vpijejo, bi pa bi bila verjetno premalo negovalna za ljudi s suhimi rokami. Imela je tudi odličen vonj po cvetličnem medu. O kremi sem že pisala tukaj - znašla se je med mojimi najljubšimi izdelki za jesen.
Ponovni nakup: Mogoče, trenutno imam preveč drugih krem. Vsekakor pa bi še kupila The Body Shop kreme za roke.

Kozmetika Afrodita kremno tekoče milo za roke Bombaž & Svila: Tekoče milo, ki je imela prijetno kremno in negovalno teksturo. Se je dobro penilo, lepo je očistilo roke in jih kljub pogostemu umivanju ni izsušilo. Tudi dišalo je prijetno, nežno in rahlo sladko.
Ponovni nakup: Da.


Kateri izdelek pa ste ve porabila nazadnje? Kako vam je bil všeč?

You Might Also Like

0 komentarji

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3