Yankee Candle: Autumn Scents

sobota, november 03, 2018

Odločila sem se, da tokrat naredim malo drugačno objavo. In sicer sem želela napisati nekaj malega o svečkah - natančneje o dveh Yankee Candle svečkah, ki ju zadnje čase obožujem. Gre za sveči iz jesenske kolekcije
Danes sem v prodajalni sicer že zasledila praznične vonje (ki so mimogrede božanski), pa vendar sama še vedno uživam v teh jesenskih dneh, zato ne bom prehitevala časa - konec koncev je do prazničnega decembra še nekaj tednov. :)
Torej, da nadaljujem.. Sama se že nekaj let navdušujem nad Yankee Candle svečami, čeprav jih redko kupim (vsaj tiste v steklenih embalažah; ponavadi vzamem vosek/mini svečko brez embalaže), predvsem zato, ker v moji bližini ni nobene prodajalne.
Ti dve sveči sem nekaj časa nazaj prejela od fanta (enostavno ve, da obožujem YC) in od takrat ju ''kurim'' skoraj vsak večer, saj sta popolni za tale letni čas.
Autumn Pearl
Začenjam z mojim najljubšim vonjem, ki je hkrati tudi "zvezda" letošnje Yankee Candle jesenske kolekcije. Že sama barva svečke se zelo ujema z njenim imenom, saj je biserno bele barve s kančkom roza. Deluje zelo elegantno in luksuzno.
Vonj je zelo unikaten - nežen, a hkrati opazen. Že sama svečka (neprižgana) diši zelo vpadljivo, skorajda kot prefinjen in pregrešno drag parfum. Ko svečko prižgem, pa postane vonj še bolj sofisticiran in eleganten. 
Gre za mešanico tople vanilije in zemeljskega pačulija s kančkom sladkorja, ki lepo zaokroži celotno dišavo. Zaradi teh toplih not je svečka idealna za dolge večere, oziroma za sproščanje po napornem dnevu. Dišava namreč pričara vzdušje "wellnessa".
Autumn Glow
Sledi še vonj, ki ima v nasprotju z vonjem Autumn Pearl manj sladkobe in je bolj "lesnat" (zaradi note pačulija). Sveča te nemudoma spravi v jesensko vzdušje, saj je vanjo ujeta tudi nota jesenskega listja (dodana so zelišča in jesensko cvetje). Za češnjo na vrhu torte pa je dodana še ambra, ki da sveči toplino, kar pomeni, da svečka pravzaprav diši po sončno obarvanih listih. Sama rahlo vonjam še kanček žlahtne temne čokolade, čeprav so to verjetno le semena tonka (ki imajo samo po sebi zelo gurmanski vonj).
Skratka, vonj Autumn Glow me asociira na topel jesenski sprehod po gozdu, ob šelestenju listov pod nogami.. Vsekakor je to vonj, ki te vedno spravi v dobro voljo, saj tudi ob deževnem vremenu pričara vzdušje pravega "gozdnega" sprehoda. Svečka je bogato rjave barve in zato še dodatno spominja na gozd ter njen popularen jesenski "zaklad" - kostanj.
So tudi vam všeč Yankee Candle sveče? Kateri vonj je vaš najljubši?




You Might Also Like

0 komentarji

HVALA za vse vaše komentarje - predloge, želje, pohvale in kritike! <3